Angst voor de winter.

Ja, angst voor de winter. Dat bestaat. U zult wel denken: nou die Muit draait door, dat is misschien wel eens zo, maar ik had behoefte om dit onderwerp eens aan te snijden.

Wekelijks hebben we te maken met vele gevallen van armoede. Nu komen deze mensen niet allemaal bij mij maar veelal bij onze maatschappelijk werkers. Vandaag kwam er echter een meisje op kantoor die me huilend het volgende vertelde: mijnheer, we betalen elke maand een bedrag aan gas water en licht en nu kwamen ze van de rechtbank om ons uit huis te zetten omdat we schuld hebben.

Dit meisje met lichamelijke beperkingen is één van de velen met angst voor de winter. De hoge kosten van gas water en licht staan niet in verhouding met het inkomen wat deze mensen krijgen. Ik zeg tegen dit meisje : laat me dan de betalingsbewijzen eens zien. elke maand betalen ze zo’n 40 a 50 euro terwijl de kosten veel hoger zijn. Juni : 30 euro betaald, nog te betalen: 900 euro, Augustus 50 euro betaald, nog te betalen 930 euro, oktober 45 euro betaald , nog te betalen 960 euro. De kosten worden zijn in de wintermaanden nog veel hoger. Deze mensen zien de winter met angst en beven tegemoet. Het inkomen van dit gezin is niet meer als 100 euro per maand, daar moeten 3 (zieke) mensen van leven. Gezonde mensen zien misschien wel een oplossing, de zieke mensen maken echter grote kans om uit huis gezet te worden, midden in de winter.

Wij kennen meerdere gezinnen die in deze situatie verkeren………..

(ik heb de bedragen in euro genoemd en niet in lei, dan hoeft niemand het om te rekenen)

Categorie: Ons werk/Betania, Roemenie, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Angst voor de winter.”
  1. chris waltheer schreef:

    hallo andre, ik ben chris en kom uit gorinchem nederland. mijn vriendin woont in bacau en ben er in september geweest. zij is moeder van een zoontje van bijna 2 jaar. en na haar zwangerschap in de steek gelaten. ik doe voor mijn broer mee aan hulptransporten naar diverse lokaties in roemenie. mijn broer is net weer terug van een openingsfeest van een project daar. ik wist dat het erg was in bacau, omdat ik er veel van heb gezien, maar als ik jou verhalen leest is het dus nog erger dan ik dacht. wilde dit even kwijt als reactie op jou site. bedankt, gr. chris waltheer

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter