Hoe kom je van je geld af…… aflevering 10

We worden vanuit Nederland vaak benaderd door mensen die advies vragen of iets willen weten in of over Roemenië. Dat doe ik altijd met veel plezier. Een van de zaken, die een aantal malen per jaar voorkomen, zijn personen die op zoek zijn naar hun vriendin in Bacau. Dat is de afgelopen tijd tientallen keren gebeurd.

Het verhaal is altijd hetzelfde. “Mijn vriendin neemt de telefoon niet meer op, antwoordt niet per e-mail, ik krijg geen contact meer”. Dat is natuurlijk vervelend vooral als er “liefde” in het spel is. Het vervolg van de verhalen gaat ongeveer zo: ja, ik had ze geld gestuurd want ze zijn arm, ik had net een nieuwe telefoon gekocht of ik heb geld gestuurd voor een vliegticket en daarna is het contact verbroken.

Het kan nog gekker, dat gebeurde dus vorig jaar. We werden via SOS-Romania benaderd door iemand die geld had gegeven aan een vrouw die zei dat haar ouders ziek waren en geld nodig hadden, dat werd per direct betaald, nu wil het gebeuren dat beide ouders vlak na elkaar overlijden, voor beide uitvaarten werd geld betaald. De vraag kwam bij mij terecht om alles eens na te trekken. Zo gezegd zo gedaan en ik dacht laat ik maar eens proberen te bellen naar het opgegeven adres. De telefoon werd opgenomen door een van de “overleden” ouders, overigens beiden kerngezond en springlevend. Na enig navraag bleken ze een dochter in Olanda te hebben, daar hadden ze al een poosje niets van gehoord….

Reacties

4 Reacties op “Hoe kom je van je geld af…… aflevering 10”
 1. chris schreef:

  Ik was ook 1 van deze personen die een beroep heeft gedaan op SOS-Romania. Ook ik had al geruime tijd geen reactie uit Bacau van een vriendin. SOS-Romania heeft voor mij een huisbezoek afgelegd en kon mij geruststellen. Ik heb deze vriendin nog steeds en het gaat goed. Maar ik ben een dik jaar argwanend geweest, omdat je de gekste verhalen hoort, en kan nu pas spreken van een stabiele vriendschap. Maar ik controleer eerst de situatie voor ik aktie onderneem. Het blijft een speciaal land.

 2. AM schreef:

  Chris,

  Helaas gaat het vaak anders zoals je in dit stukje kunt lezen!

 3. johan schreef:

  je kan ook veel beter het geld aan Betania geven dan weet je dat het goed besteed wordt ze kunnen daar nog wel wat gebruiken.

 4. chris schreef:

  Dat het vaak anders gaat weet ik ook al uit ervaring met andere personen. Ik heb de keuze gemaakt om 1 familie te helpen. En collectief draag ik m,n steentje bij door elk jaar met m,n truck een organisatie te helpen Roemenen te helpen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter