Gefeliciteerd

BRUSSEL/BOEKAREST (ANP/AFP/RTR) – De Europese Commissie heeft zondag verheugd gereageerd op de duidelijke uitslag van het Roemeense referendum over het aanblijven van de president. Commissievoorzitter Jose Manuel Barroso spoorde Roemenië aan om nu vaart te maken met de nodige hervormingen.

Barroso feliciteerde de Roemeense president Traian Basescu met de uitslag en zei te hopen dat het land nu „vooruitgang gaat maken met de hervormingen, vooral wat betreft de strijd tegen corruptie en juridische veranderingen”.

Volgens vrijwel volledige uitslagen van de volksraadpleging wil bijna 75 procent van de Roemenen dat Basescu op zijn post blijft. De volksraadpleging in het EU–land ging over een voorstel van het parlement om Basescu uit zijn ambt te zetten.

De 55–jarige Basescu greep de uitslag aan om te bevestigen dat hij de strijd met corruptie onvermoeid zal blijven voeren en liet weten dat de Roemenen hebben laten zien dat zij „de politieke klasse willen moderniseren”. Zondag riep hij het parlement op om hem en zijn hervormingen te steunen.

bron: refdag.nl

Categorie: Nieuws, Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter