20 jaar stichting HCR

Afgelopen vrijdag, 19 september 2014, was de jubileumbijeenkomst van stichting HCR. 20 jaar activiteiten in en voor Roemenië. De bijeenkomst werd bijgewoond door betrokkenen, vrijwilligers, bestuursleden en oude bestuursleden van de stichting. De sprekers op deze avond spraken hun waardering en dankbaarheid uit voor de grote inzet van iedereen die bij de stichting betrokken is en was.

dr R. Seldenrijk (was 16 jaar voorzitter van stichting HCR):

’t Is mij een groot genoegen betrokken te zijn bij het 20-jarig bestaan van HCR. De stichting mocht ik 16 jaar voorzitten en wat betreft de Asociaţia Betania was die betrokkenheid 19 jaar. Het 20-jarig jubileum van de Stichting HCR vraagt allereerst om een felicitatie in dankbaarheid. Dat wil zeggen: een feestwens, een gelukwens, een heilwens met erkenning voor de hulp en voor wat de moeite waard is geweest. Ook dus een heilwens, of wel een wens gericht op zegen en heling.

De rest van zijn lezing wordt gepubliceerd in de eerst volgende nieuwsbrief van stichting HCR.

Daarna was het mijn beurt om in een kort tijdsbestek 20 jaar HCR samen te vatten:

het is aan u om te beoordelen of we veel of weinig konden realiseren in al die jaren dat we samen bezig zijn voor de projecten in Roemenië. Ik kan u alleen overbrengen dat dit niet het eindpunt is. We willen graag blijven doen wat we doen en zo niet, waarom niet: we willen meer doen.

Zolang er mensen zijn die onze hulp zo hard nodig hebben, is onze missie niet klaar. We zijn mensen, het is onze primaire taak om zorg te dragen voor onze naasten, mensen die ons nodig hebben. We hebben namelijk niet het recht dit te vergeten en net te doen of we de problemen niet zien en die te negeren. Daarom geloof ik in deze missie, die al 20 jaar duurt en ons nog lang zal verbinden, teneinde in slagkracht te groeien en te helpen waar uw en onze hulp zo hard nodig is.

Ik dank u allen uit de grond van mijn hart, vrienden, sponsors, overheden, betrokkenen, bestuursleden, het mooie team van Betania, en de vele vrijwilligers in Nederland en Roemenië, die zoveel voor het werk in Roemenië betekenen.

Elke dag staan we aan het begin van een nieuwe weg. Het is een eer om samen met u allen – mensen die de mooie, grote en dynamische HCR- en Betania-familie vormen – deze weg te vervolgen.

Ook mijn volledige bijdrage kunt u terug vinden in de volgende nieuwsbrief van stichting HCR

Koen Visser sprak over wat het betekent vrijwilliger te zijn van stichting HCR en onze voorzitter Pleun Eikelboom over een organisatie met vrijwilligers.

De organisatoren hadden genoeg ruimte gemaakt voor contacten en gesprekken met alle aanwezigen. We kijken terug op een mooie avond.

HCR 20 jaar (2)

HCR 20 jaar (3)

HCR 20 jaar

Categorie: Bacau, Nieuws, Respect, Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter