Economie in droomland

Afgelopen dagen heeft de minister van economie Bacau bezocht. Tijdens zijn bezoek werden een aantal zaken beloofd: nieuw gemeentelijk ziekenhuis, rondweg om Bacau en vernieuwing van het internationale vliegveld van Bacau………De vraag die als eerste naar boven komt is dan natuurlijk : moeten we dit nu allemaal geloven of is het zoiets als het liedje droomland?? Ik hoor dit soort beloftes al een aantal jaren dus ja, dan twijfel je wel eens aan de geloofwaardigheid van sommige uitspraken.

Wat we gelukkig wel constateren is het feit dat er meer interesse komt, vanuit Nederland, voor inversteringen en economische activiteiten in Bacau. Morgen 19 juni komen er opnieuw mensen van een bedrijf kijken wat de mogelijkheden zijn. Absolute baanbreker is Gebufa uit Genemuiden die de moed hadden om in de buurt van Bacau een productielijn op te zetten. Ondanks een aantal vertragingen hebben ze toch doorgezet en loopt de productie op dit moment.

Verder deze week een bezoek aan onze organisatie van Cosmin Gusa, partijleider van PIN , dat is de partij van het nationale iniatief. Een niet altijd even geliefde persoon op het roemeense politieke toneel, maar wel een man met invloed. Verder, en zeker niet in de laatste plaats, een bezoek van onze voorzitter en secretaris van stichting HCR, ook deze week, voor diverse besprekingen.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Economie in droomland”
 1. Anita Bregman schreef:

  Hoi Andre!

  Leuk je weblog! Heb er even op zitten lezen… Ik heb zelf ook een weblog opgestart… als je wil kijken: http://www.anitainroemenie.waarbenjij.nu

  Succes met alles wat je doet en tot over een paar weekjes!!!

  Groetjes!!!

 2. Ome Dammis schreef:

  Dat zal dan een paar warme dagen worden. Hopenlijk blijven onze hoofden koel. Tot morgen hoop ik.

  OmeDdammis

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter