Hoofdbrekens…..

Nieuwe verkeersregels zitten eigenaars van de caruta’s (paard en wagen) flink dwars. Geen enkele caruta mag meer gebruik maken van de openbare (nationale) wegen, de bekeuringen zijn hoog. De nieuwe situatie zet een burgemeester van een dorp in Buzau flink aan het denken. Hij wil speciale wegen maken voor de paardekarren. Vooral omdat er al veel “bestuurders” hoge bekeuringen hebben gekregen van de politie omdat ze van de weg gebruik maakten.

Vanaf 1 januari mogen deze paard en wagens, of andere door dieren getrokken wagens, niet meer op openbare wegen rijden. De bekeuringen betreffen het bedrag vam 350 – 780 Ron (100 – 225 euro). In het dorpje Smeeni loopt de weg door het dorp en de mensen zijn boos dat ze niet meer met hun paardenkar van huis kunnen. Zelfs de burgemeester is boos over de nieuwe regelgeving. “Door deze regelgeving zijn de eigenaars van de paardekarren met handen en voeten gebonden en kunnen niet meer van het ene naar het andere dorp rijden, de bekeuringen zijn hoog” zegt Nicu Nastase, Burgemeester van Smeeni.

De enigste oplossing is het aanleggen van 2 wegen voor paardekarren en fietsen, paralel aan de bestaande wegen tussen de dorpjes. Het aanleggen van deze wegen kost ongeveer 6000 ron. Het zal echter veel meer geld kosten om de terreinen te kopen waar de weg moet komen. Deze terreinen zijn eigendom van particulieren.

Caruta

F04_d04

Categorie: Bacau, Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter