Het is weer zover…

Voor veel mensen in Roemenië een droom, voor veel anderen een nachmerrie; sneeuw. Vannacht is er zo’n 35 cm sneeuw gevallen in Bacau maar ook in andere delen van Roemenië. Het sneeuwt nu nog steeds. De wegen zijn onbegaanbaar en de nieuwslezer leest de voorspelbare nieuwsberichten: hoofdwegen afgesloten, vliegvelden dicht, dorpen onbereikbaar en zonder stroom kortom alles ligt stil.
Terwijl het als sinds gisteravond sneeuwt is er niets aan de wegen gedaan. De burgemeester slaapt waarschijnlijk nog of heeft door zijn drukke programma niet gezien dat het sneeuwt. De weersverwachting zegt dat het de komende dagen koud blijft en er grote kans op grote sneeuwval is. Vorig jaar zijn we er aardig van afgekomen met weinig sneeuwval, dat jaar lijkt het erop dat het anders zal zijn. Voorlopig zal er veel stil liggen in Roemenië de komende dagen.

Dsc03499_1_1

Dsc03498_1

Dsc03500_1

Dsc03501_1

Categorie: Algemeen · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Het is weer zover…”
 1. A.V. schreef:

  Ondanks de hinder en overlast ziet het er toch wel heel gaaf uit! Ze zeggen dat wij in Nederland een witte kerst krijgen! Wie weet.

 2. Johan schreef:

  Hallo Andre We zijn denk ik wat mij aangaat net op tijd vertrokken en zijn weer veilig thuis en hebben een veilig en voorspoedige reis gehad met in he begin sneeuw maar later zijn we voor de sneeuw uit gereden Het was goed weer in bacau te zijn
  Groeten van Jaco en Johan

 3. dammis Vroegindeweij schreef:

  De overlast zal groot zijn, maar er zit wel een mooi dak op De Dolfijn.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter