Roemenië in de stress…..

Op 19 mei in het dan zover : HET referendum. De roemeense bevolking kan gaan kiezen of ze de geschorste president Traian Basescu terug willen of niet. Hij is door het parlament geschorst op 19 april 2007. De vraag die gesteld wordt op het stemformulier is de volgende : “Bent u akkoord met het afzetten van de roemeense President, Traian Basescu”? Hier zit nu juist een voordeel voor de tegenstemmers die moeten “JA” in vullen en de bevolking die de president wil houden moet “NEE” stemmen.

Dus de tegenpartijen gebruiken nu het de volgende “slogan” : “Redt Basescu, stem JA”, met het “redden” bedoelen ze dan zijn aftreden. Inmiddels heeft het grootste deel van de bevolking wel door dat er een gemeen spelletje gespeeld wordt. De aanhang van Basescu organiseert bijeenkomsten in de grote steden , de zogenaamde “pro Basescu” bijeenkomsten, zoveel als mogelijk probeert dan ook de tegenpartij in dezelfde stad, en zoveel mogelijk hetzelfde tijdstip, een “anti Basescu” bijeenkomst te organiseren.

Het lijkt erop dat de regering geen andere zaken aan het hoofd heeft dan de President te schorsen, terwijl en kort na de toetreding in de EU zoveel andere dingen te doen zijn.
Wel of niet akkoord met het afzetten van de president? Ik laat het in het midden. De vraag is wel wie er geschikter is dan hem op dit moment……

Categorie: Nieuws, Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter