MiG 21 – Lancer

De mensen die Bacau wel eens bezoeken weten dat er vaak met gevechtsvliegtuigen laag over de stad Bacau wordt gevlogen. Een ongelofelijke herrie, vooral als de luchtbasis over “benzine” beschikt gaan de testvluchten dag en nacht door. Na het opstijgen vliegt men laag over een stad met 210.000 inwoners. Geluidsnormen?? Daar lijkt niemand van gehoord te hebben.

Naast het feit dat er regelmatig zo’n Mig neerstort (waar niemand zich erg druk over maakt) verloor zo’n vliegtuig deze week ook onderdelen. Tijden een vlucht voor meteorologisch onderzoek verloor een MiG 21 Lancer de extra brandstoftank. Het vliegtuig behoort tot luchtmachtbasis 95 Bacau. De brandstoftank viel naar beneden in de buurt van het dorpje Chilii in de provincie Neamt. Een vrijwel onbewoond gebied.

Of er niets aan de hand was werd de verloren brandstoftank door een helicopter van de basis opgepikt. Even later werd er een persbericht uitgegeven dat de leiding van de luchtmachtbasis een onderzoek zal starten.

Ik vraag me af of er iemand over nadenkt dat de brandstoftank ook op een dorp of stad had kunnen vallen…… Nou ja, ik zal wel te ver gaan met m’n gedachten….

Foto: Romanian Daily

Air_mig_21_lancer_lg_1

Categorie: Bacau · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter