De “auteur” van de inbraak in onze woning

In juni van dit jaar werd er ingebroken in onze woning. Er werd heel wat gestolen waarvan alleen een handtasje en 55 eurocent is teruggevonden. De auteurs van deze inbraak en vele andere inbraken zijn opgepakt. Een artikel hierover in de krant van vandaag. De “auteur” van de inbraak in onze woning is Ioan Purice.

Zware jongens gearresteerd in Bacau.

Het afgelopen jaar hebben 3 inbrekers 10 huizen beroofd in Bacau en Hemeiusi waar ze geld, sieraden en andere voorwerpen met totaal waarde van 50.000 euro meenamen. De wonigen waar werd ingebroken waren van zakenmensen, leiders van hulpverleningsorganisatie’s en van een locale wethouder. Na arrestatie is het één van de inbrekers bijna gelukt te ontsnappen uit voorarrest door tralies te verwijderen Er zijn weinig van de gestolen spullen teruggevonden De drie inbrekers zijn opgepakt met hulp van de binnenlandse veiligheidsdienst.

Ioan Purice, Neculai Apetrei en Paul Duhalna. Drie personen waar de politie een jaar voor nodig had om ze op te pakken. Ze zijn de auteurs van tientalle inbraken in Roemenië waarvan tien inbraken in de provincie Bacau. Deze inbraken leverden deze personen goederen op met een totaalwaarde van over de 50.000 euro waarvan maar weinig is teruggevonden. Iedere keer orriënteerde de inbrekers zich op families waarvan men dacht dat daar wat te halen was. De families werden een aatal weken gevolgd zodat men precies het programma van de betroffenen kende, waarna ze deuren of ramen forceerden en de woning leeg roofden. Zo ging dat ook in Bacau met zakenmensen, een leider van een hulpverleningsorganisatie en een locale wethouder. Hun arrestatie is voor de politie in Bacau een succes. Ze konden dat doen met hulp van de binnenlandse veiligheidsdient die het telefoonverkeer van de drie genoemde personen afluisterde.

De eerste die opgepakt werd was Neculai Apertrei. Hij werd van zijn bed gelicht en had een aantal laptop’s, mobiele telefoons en veel sierraden in huis. Hij was al meerder malen veroordeeld. Paul Duhalma werd gearresteerd in de provincie Alba ook met hulp van de binnenlandse veiligheidsdienst.

Het onderzoeksteam constateerde dat het hier om misdadigers ging, die vaak in groep werkten maar ook alleen, iedere keer gebruikte ze een andere methode. Vaak werd gebruik gemaakt van bivakmutsen. Meerdere keren ging het om geweldadige overvallen in de provincies Neamt, Bacau, Sibiu, Cluj en Alba.

Ioan Purice probeerde te ontsnappen uit voorarrest

De meest geweldadige persoon is zonder twijfel Ioan Purice, hij is 44 jaar. Hij is beschuldigd van overval met gebruik van geweld, gijzeling, overtreding van de munitiewet, gebuik van valse documenten en diefstal. Purice werd gearresteerd op het moment dat hij Duhalma zou ontmoeten in Bacau. Hij had zijn uiterlijk veranderd om niet herkend te worden. Tijdens zijn arrestatie had hij drie mobiele telefoons, sieraden en valse identiteitskaarten op zak. In zijn huurwoning in Bacau werden laptop’s , telefoons, sieraden, viuurwapens en apparatuur om doccumenten te vervalsen gevonden. Deze voorwerpen zijn het bewijs van meerdere inbraken in de provincies Bacau, Neamt, Sibiu en Cluj. Wetend dat er heel wat jaren voorbij zullen gaan voor hij opnieuw vrij zal zijn probeerde Purice te ontsnappen. In zijn cel kreeg hij het voor elkaar om twee tralies te verwijderen, helaas voor hem hoorde de politie de geluiden en sloeg alarm. Tijdens zijn verhoor verklaarde Purice dat hij wilde vluchten omdat hij toch niets meer te verliezen had. Deze ontsnappingspoging levert hem per drie maanden extra per jaar gevangenschap op. Daarbij komen nog 1000 dagen van eerdere veroordelingen.

De politie beschouwd Purice als vuurgevaarlijk en bijzonder gevaarlijke misdadiger.

Purice_1

Ioan Purice

Categorie: Overig · Tags:

Reacties

2 Reacties op “De “auteur” van de inbraak in onze woning”
 1. A.V. schreef:

  Hé bah, nou weet je wie de inbreker is. Zou ik niet op zitten te wachten!
  Kennen ze geen privacy-wet in Roemenie? Staat die foto gewoon in de krant?
  Niet van dromen, hé, vannacht.

 2. chris waltheer schreef:

  Hopelijk was jij niet degene waar ze binnen zijn geweest. Zoals pas geleden de stroom was uitgevallen. Dan is het niet echt veilig op straat in Bacau. Een kennis is vorige week ook beroofd op straat in Bacau. Zij kwam uit het postkantoor ( voor te informeren naar een postpakket) en werd aangevallen door een gipsy boy.
  Ze is haar tas kwijt ,maar daar zat niet veel in. Want ze heeft niets. Maar de schrik zit er nog steeds goed in. In Belgie vermelden ze de naam voluit van criminelen. In Roemenie zelfs een foto. goeie zaak vind ik dat.
  Goed weekend. LA REVEDERE.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter