12 en half jaar

Ik heb er over na lopen denken om dit stukje te schrijven. Uiteindelijk dacht ik bij mezelf : waarom niet?

Op 1 mei 1995 zijn we naar Roemenië vertrokken, 1 november 2007 was dat 12 ½ jaar geleden. Nu heeft dat 12 ½ jaar in Roemenië geen betekenis, dat kennen ze hier niet. In Nederland kennen ze het uiteraard wel en het is een mooi moment om eens terug te kijken op 12 ½ jaar werk in Roemenië.

Dat heb ik dan ook uiteraard gedaan, maar dat kan ik allemaal niet schrijven. Wat ik wel weet dat ik in de afgelopen 12 ½ jaar dagelijks veel verdriet en wanhoop gezien heb. Een volk waar veel mensen moeten overleven. Daarnaast zijn er heel veel mooie momenten geweest. Als de projecten die opgezet zijn eenmaal lopen dan geeft dat veel voldoening en blijdschap. Dit werk geeft in ieder geval de mogelijkheid om een andere kant van het leven te zien wat een stempel op je eigen leven zet.

In de genoemde 12 ½ jaar zijn er ook een aantal zware jaren geweest, waarvan 2007 misschien wel het zwaarste jaar is. Toch zijn de vooruitzichten voor de komende tijd beter en de inzet van veel mensen voor het werk in Roemenie is hartverwarmend.

In ieder geval heb ik de afgelopen jaren geleerd en gezien dat toeval niet bestaat!

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

4 Reacties op “12 en half jaar”
 1. A.V. schreef:

  Al 12,5 jaar! Gefeliciteerd met dit jubileum! Ook al is/was het vaak moeilijk, je hebt zeker Gods zegen mogen ervaren! “Voor zoveel gij dit een van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan”.

 2. pa schreef:

  misschien kom je er nog weleens aan toe om een verhaal te schrijven. Maar vast staat dat de Heere alle dingen gadeslaat hetzij goed of hetzij kwaad. Dit staat te lezen in Predeker 11. Het is goed om dit bij jullie (jubileum) nog eens te lezen volgens mij heb je daar herinneringen aan.

  hartelijke groeten van ons

 3. johan schreef:

  dat had je vorige week ook wel even kunnen zeggen hadden we voor een bloemetje kunnen zorgen maar dat is niet gebeurt je hebt er in die 12 1/2 jaar veel gedaan en zegen op je werk ontvangen ondangs de moeiten die er waren en nog zijn Gefeliciteert met deze mijlpaal groeten van uit Bru

 4. Ina schreef:

  André

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! De achterliggende jaren zullen inderdaad niet gemakkelijk geweest zijn in RO. Ik wens jullie de volgende 12 1/2 jaar met minder moeiten en Gods zegen over jullie werk toe!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter