Jeugdzorg in het kader van Asociatia Betania – Therapiebad.

Jeugdzorg in het kader van Betania – Therapiebad.

“Ik ga het niet in het zwembad want daar zijn haaien!” zegt Rares tijdens zijn eerste uur therapie in het therapiebad in het kader van dagverblijf “de Dolfijn”. Silviu, een ander kind uit het dagverblijf zag het therapiebad en wil er elke dag gebruik van maken. Hij laat dan zien dat hij op drie manieren kan zwemmen. Andere kinderen kunnen niet wachten om in het water te “springen”, ze willen er niet meer uit, alleen aandringen wil soms helpen.

Dit zijn de eerste reacties van een aantal kinderen bij de kennismaking met het therapiebad, een van de mogelijkheden in het kader van Betania, veel van deze kinderen hadden nooit eerder de mogelijkheid om van een zwembad gebruik te maken.

De fysiotherapeuten die deze kinderen begeleiden weten dat dit “spetteren” in het water de spieren ontspant (omdat het water rond de 32 graden is). De ontspanning van de spieren geeft de mogelijkheid om bepaalde oefeningen te doen die op een andere manier niet mogelijk zijn. De warmte van het water zorgt ervoor dat spanning van de spieren veel minder wordt, de bewegingen veel minder pijn doen, en de bewegingen veel soepeler gaan. De eerste behandelingen in het therapiebad duren ongeveer 8-10 minuten. Iedere keer worden daar 2-3 minuten bijgevoegd om uiteindelijk ongeveer 20-30 minuten met het kind te kunnen werken.

Als de kinderen thuis komen vertellen ze enthousiast over de belevenissen in het therapiebad. Ze hebben bijna geen geduld tot de volgende keer, en zeggen zij: twee keer per week is veel te weinig!

Hidrotherapie is een van de dingen die plaats vinden in het kader van Betania, we zijn hier heel gelukkig mee, de resultaten vooral bij kinderen met een zware handicap zijn heel bijzonder.

Foto’s : Asociatia Betania

Casa_iulie_2005_046

Casa_iulie_2005_019

Img_0793

Pict0145

Pict0149

Pict0154

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter