Zonder onderdak

Zonder onderdak

Ook in het afgelopen weekend: Een vader met twee kinderen, 4 en 8 jaar, sliep al meerdere nachten op de EHBO van het ziekenhuis in Bacau. De eerste keer was oudejaarsnacht. De man had net te horen gekregen dat hij ontslagen was.

Zijn vrouw vertrokken naar Italië en hij woonde met zijn twee kinderen in een dorpje vlak bij Bacau. De bron van inkomen is het kleine pensioen van de grootouders van de kinderen. Daar kunnen vier personen niet van leven.

De man zag geen oplossing meer en ging naar de EHBO van het ziekenhuis in Bacau om hulp te zoeken. Dat kreeg hij en hij sliep met zijn kinderen op de EHBO post van het ziekenhuis. We werden op de hoogte gebracht van deze situatie door mensen van de pers in Bacau.

Een bedrijf in Bacau heeft, via bemiddeling, een baan aangeboden aan de man. Wij betalen de komende tijd de huur voor de man en zorgen voor hout om de kamer in het huis warm te stoken. Ook kijken we de komende tijd naar de situatie en de ontwikkelingen van dit gezin.

Een mooie samenwerking om gezamelijk tot een goede oplossing te komen.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Zonder onderdak”
 1. johan schreef:

  Wat een samen werking om zo een gezin weer op de rit te helpen
  Prachtig toch.

 2. Bob schreef:

  Eens te meer is het wederom bewezen dat Betania een hele goede rol vervuld. Wat zou er gebeurd zijn met het gezin als Betania er niet was.
  Bob

 3. A.M. schreef:

  Bob en Johan,

  dank voor jullie mooie reactie!

  A.M.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter