Woord van het jaar 2010

Vanavond zag ik de uitslag van het woord van het jaar 2010. Van 16 november t/m 10 december kon gestemd worden op de tien door Van Dale genomineerde woorden voor het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2010. Ook kon gestemd worden op de publieksnominaties in vijf categorieën.

Wat een woorden zeg….. maar gedoogregering (minderheidsregering die voor besluitvorming op bepaalde beleidsterreinen gesteund wordt door een gedoogpartij, d.w.z. een partij die niet tot de regering behoort, maar een gedoogakkoord met de coalitiepartijen heeft gesloten, syn.: gedoogkabinet) werd toch de winnaar.

Het 2e woord zegt me verder niet veel, nooit eerder van gehoord en heeft ook niet mijn interesse.

De derde plaats (en in de categorie politiek zelfs de eerste plaats) kreeg het woord: bestuursobesitas (overdreven neiging om beleid te maken en op de uitvoering hiervan toe te zien, synoniem: bestuurlijke obesitas, bestuurlijke vetzucht)

Grappige woorden zowel gedoogregering als bestuurobesitas spreken me wel aan ja, schijnbaar populair, en het zegt wel wat over de dingen die spelen, denk ik.

Trouwens de nummer 2 in de categorie Economie is ook wel grappig: knoflookcrisis (economische crisis die veroorzaakt is door de schuldencrisis in de zogeheten knoflooklanden, d.w.z. de zuidelijke landen in de eurozone)

Categorie: Algemeen · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Woord van het jaar 2010”
  1. Dammis Vroegindeweij schreef:

    Ja, zo leer je nogeens wat!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter