Video: open dag “sfeertje a la Muit” :)

Dat zijn niet mijn woorden maar de woorden van de aanwezige pers op onze open dag:

Hij kwam, zag, en bleef, dat is de samenvatting van 20 jaar ervaring in Bacau van de bestuurder van Asociatia Betania. André Muit maakte vrijdagmorgen de balans op van ervaring met als reslutaat van 20 jaar veranderingen van mensenlevens en nieuwe wind in Bacau betreffende zorg en hulp op een professionele manier.

Asociatia Betania ontving al vroeg de eerste gasten. Als eerste de journalisten die met de bestuurder van de organisatie spraken, in de “a la Muit sfeer”. Dat wil zeggen een onstpannen sfeer waar de zaken beknopt besproken worden. André Muit maakte een korte samenvatting van de belangrijkste punten van het werk van het Betania team in de afgelopen twee deccenia: 8 centra die een breed scala van problemen behandelen, van autisme naar integratie van jongeren, revalidatie en beperkingen, steun aan families is moeilijke omstandigheden, investering in onderwijs en gezondheidszorg maar ook steun aan andere stichtingen en instellingen. In harde cijfers gaat het om het bedrag van zo’n 20 miljoen euro. Dat is het bedrag wat door Betania is aangetrokken, zowel uit lokale bronnen en in het bijzonder uit externe bronnen. In een klassement is de bijdrage vanuit Nederland veel groter dan de bijdrage van de gemeente en de provincie.

De plannen voor de komende 20 jaar? Die zijn er maar we beginnen met het 21e jaar.

Het Betania team bereikt wat sommige, waaronder diplomatieke, kanalen niet bereiken. Een nauwe band met de Nederlandse Ambassade maar ook andere betrekking in Nederland. Eén van de vertegenwoordigers uit het Tulpenland, Pleun Eikelboom, voorzitter van stichting HCR is er van overtuigd dat de eerste 20 jaar ook de moeilijkste jaren waren.

Na de journalisten was het de beurt aan de officiële gasten, leerlingen, en andere personen waar de organisatie mee samenwerkt om over drempel van het complex aan de Strada Nordului te stappen en de projecten te bezoeken. Tegen de middag was de organisatie al bezocht door meer dan 600 gasten.

bron: http://www.tele1bacau.ro/betania-la-ceas-aniversar/

Categorie: Bacau, Bacau diversen, Ons werk/Betania · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter