Veranderingen

Sinds 1995 steunen beiden stichtingen, HCR en Betania, zo’n 120 gezinnen per maand. 120 gezinnen in moeilijke omstandigheden. Dat is een aantal.

Als team in Bacau werken we namelijk aan de problemen van de familie. Er zijn verschillende omstandigheden waardoor een familie niet alleen verder kan en hulp nodig heeft. Dat is tijdelijke hulp en we verwachten van deze families volledige inzet om gezamenlijk aan de problemen te werken. Het doel is dat de betreffende familie in korte tijd, 6 maanden of maximaal een jaar, weer verder kan.

Al een aantal jaren organiseren we aan het eind van het jaar bijeenkomsten en activiteiten waarin we de “nieuwe families” laten zien hoe anderen het er vanaf gebracht hebben. Voorbeelden werken altijd het beste.

Dit jaar, rond de kerstdagen, herhaalde zich iets wat we al eerder meemaakten, waar we erg blij mee zijn. Gezinnen die nu zelfstandig verder gaan, na een periode van hulp, zamelen spullen in voor families die nog niet zover zijn!

Dat is een geweldige ontwikkeling waar we bijzonder blij mee zijn. Het initiatief komt namelijk niet van ons maar van de families. Uiteraard moedigen we het wel aan. Een gezin wat weer enigszins zelf verder kan leeft namelijk niet in luxe omstandigheden. Ze hebben ontdekt hoe ze zelf verder kunnen en hebben ook de motivatie om dat te doen. Met kleine stappen op weg naar de zelfstandigheid.

De kinderen van deze families zijn ook kerstliederen wezen zingen bij gezinnen met personen met beperkingen. Een andere mooie ontwikkeling.

Dat is onze manier van aanpak die prima blijkt te werken. Permanente hulp aan dezelfde mensen en gezinnen, zonder aan de problemen te werken, werkt afhankelijkheid in de hand. Hetzelfde geld voor permanente hulp aan dorpen, kerken en andere gemeenschappen. Iets waar ik en wij tegenstander van zijn.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter