Terugblik

Ons team van dagverblijf “Betania” is bezig met het organiseren van activiteiten voor het 10 jarig bestaan van het dagverblijf. Bijna niet te geloven, op 1 oktober 1998 werd het dagverblijf voor kinderen met beperkingen geopend. Ook in oktober maar dan 9 jaar gelden werd het opvangcentrum “de Tulp” geopend, de tijd gaat snel.

Als ik dan zie hoeveel kinderen alleen al van deze voorzieningen gebruik hebben gemaakt dan kunnen we zeggen dat het niet voor niets is geweest. Beide centra hebben zo hun geschiedenis, de mooie momenten, als we de kinderen bezig zagen met hun activiteiten, hun integratie, en hun vorderingen. Maar ook de verdrietige momenten, achteruitgang door ziekte/diagnose, overlijden van kinderen, maar ook de onverwachte en onterechte stopzetting van financiering door een van onze sponsors.

In november 2004 werden onze financieringen, voor beide centra, van de een op de andere dag stopgezet. tegen alle afspraken in. Tot op de dag van vandaag is ons niet bekend waarom. Betreffende financierder bood ons zelfs aan om mee te denken aan een afvloeiregeling voor personeel en kinderen. Gelukkig waren we toen al in gevorderde bespreking met de gemeente en provincie Bacau die per 1 januari 2005 mee financieren aan vier van onze centra. Omdat deze bijdrage niet dekkend is was een andere financierder bereid om de rest van het budget te dekken. Veel mensen denken en dachten met ons mee, daar zijn we erg blij mee. Al meerdere keren schreef ik op mijn web-log dat ik in Roemenië geleerd heb dat toeval niet bestaat. Ook al denken we vaak van wel. Alles heeft zijn bestemming en dat kunnen we niet veranderen ook al willen we dat soms graag.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Terugblik”
  1. johan schreef:

    Gods wegen gaan soms via een andre route dan wij hadden gedacht.
    Maar ondangs alles is er zegen op jullie werk.

  2. Ina schreef:

    Dag André

    Gefeliciteerd met het tien jarig bestaan van het dagverblijf “Betania” Ik wens jullie/jou ook Gods zegen toe voor de komende jaren.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter