Tarom in het Sky Team

BERLIJN (ANP) – Luchtvaartalliantie SkyTeam, van onder andere Air France en KLM, krijgt er deze maand twee nieuwe leden bij. Dat vertelde voorzitter Leo van Wijk van SkyTeam dinsdag tijdens de jaarlijkse IATA-bijeenkomst.

Op 10 juni sluit Vietnam Airlines zich aan, op 25 juni TAROM uit Roemenië. Dat zijn beide relatief kleine maatschappijen, maar dat doet er volgens Van Wijk niet toe. ,,Het gaat erom dat we de gaten opvullen die nog in het netwerk zitten.” Vietnam Airlines is het eerste alliantielid uit zuidoost Azië. ,,Alle nieuwe leden moeten nu in principe complementair zijn en geen overlap hebben.”

Continental Airlines stapte na de fusie van Delta Air Lines en Northwest Airlines uit SkyTeam, dat was op zich een groot verlies. ,,De komst van deze twee nieuwe leden maakt dat verlies zeker niet goed”, zei Van Wijk. ,,Maar er zat al veel overlap met het netwerk van Delta Air Lines.” Volgens Van Wijk heeft SkyTeam van de drie grote allianties, naast SkyTeam is er oneworld met American Airlines en British Airways en de Star Alliance van Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappijen in de VS en in Europa en heeft het de sterkste positie in China.

Tarom in Sky Team per 25 juni 2010

Categorie: Diversen, Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Tarom in het Sky Team”
  1. Dammis Vroegindeweij schreef:

    Op zaterdag 5 juni 2010 ontvingen wij van Tarom op de luchthaven Henry Coanda te Boekarest als Flyingblue reiziger enkele aandenkingen van het toetreden van Tarom tot het Skt team. Fijn dat dit nu een feit is.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter