Snoezelen en renovatie

Soms zijn er momenten en dan denk je: hoe kan het allemaal? Zoiets had ik afgelopen maandagmorgen. De groep vrijwilligers uit Zoetermeer, Morgenster4Bacau, is weer vertrokken. 34 mensen waren een week actief aan het werk in “de Dolfijn” en in de 3 huizen van de kamertraining. De rust is weergekeerd zou je kunnen zeggen maar dan in de goede zin van het woord. Even naar de Dolfijn waar deze groep een prachtige snoezelkamer heeft gerealiseerd. Ik was benieuwd naar de eerste reactie van de kinderen. Dat was een groot feest. Sommige kinderen renden door de snoezelruimte, ja het is een ruime kamer, andere gingen zitten en lieten alles op zich inwerken. Als snel begon het team aan de individuele sessies en was de kamer al volop in gebruik. Zo’n 10 jaar geleden begonnen we voorzichtig met een kleine snoezelruimte. Nu staat er een concept die aan alle wensen voldoet. Een week geleden was er alleen nog stof en verf te zien. Dat is zo’n moment dat je denkt: hoe kan het allemaal.

Terwijl we vorig jaar september nog alle mogelijkheden zochten om de drie huizen van de kamertraining te renoveren en te isoleren zijn er nu twee van de drie huizen helemaal klaar. Vanaf oktober toen het eerste bedrag voor deze werkzaamheden binnen kwam verliep het zo dat in maart 2014 het laatste bedrag op onze rekening binnenkwam. Geen cent minder en geen cent meer. Weer zo’n moment dat je denkt: hoe kan het allemaal?.

Een ander vraagstuk was hoe we de meubels konden vernieuwen en de financiën bij elkaar kregen om de kamers op te knappen. Na 13 jaar intensief gebruik zijn zowel de meubels als de vloerbedekking hard aan vervanging toe. Een aantal jaar geleden hebben de mensen van Stichting werkgroep Oost Europa uit Nieuw Vennep de meubels zo goed als mogelijk gerepareerd. Toen al werd er gezegd: voor zo lang als het nog gaat. De keukens en trappen werden aangepakt door een actieve groep van HW Wonen. Eerder op de weblog kon u lezen dat we een cheque kregen van DAR Lienden voor het meubilair. Het verschil om alle kamers te meubileren wordt geschonken door Morgenster4Bacau. Ook regelde DAR Lienden 24 nieuwe matrassen bij een fabriek die deze matrassen produceert. Ook vorige week werden maar liefst 11 slaapkamers uit de drie huizen van de kamertraining aangepakt, ook door de groep Morgenster4Bacau uit Zoetermeer. Sauzen, laminaat, gordijnen, kortom de 11 kamers zijn weer helemaal tip top in orde! We zochten naar financiële middelen om al deze werkzaamheden te kunnen doen. We kregen veel meer, namelijk betrokkenheid van heel veel mensen die de wens hadden om actief betrokken te zijn. HW Wonen, Stiching Werkgroep Nieuw Vennep, de sponsors voor de renovatie en isolatie van de twee huizen, DAR Lienden, en als laatste de Morgenster4Bacau groep, vorige week.

In het najaar van vorig jaar de start. Nu nog 1 huis (Ellen) te isoleren en te renoveren.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Respect · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Snoezelen en renovatie”
  1. johan schreef:

    een geweldig resultaat wat hier gemaakt is in zo,n korte tijd

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter