Schuldige gevonden!

De minister van Binnenlandse zaken Blaga en een aantal andere overheidsfunctionarissen geven het meteorologisch instituut de schuld van de gevolgen van de overstromingen in Roemenie. Volgens Blaga heeft het instituut niet de juiste waarschuwingscode afgegeven waardoor er niet de juiste maatregelen werden genomen.

Geachte minister, wat heeft u er aan gedaan om dit soort rampen te voorkomen? Helemaal niets! De afgelopen jaren waren er diverse (ernstige) overstromingen. Er is nog geen dijk gebouwd in de afgelopen jaren. Ik word er kotsmisselijk van dat zulk soort figuren zulke uitspraken durven te doen. Het regent al een aantal dagen en de overheid wacht op een waarschuwingcode van de meteorologen! Ze doen er helemaal geen f…… aan. Wat mij betreft zijn ze direct verantwoordelijk voor een groot deel van de drama’s die nu gebeuren. Niet alles zal te voorkomen zijn, maar voorlopig zijn er duizenden mensen die geen onderdak meer hebben. Mensen waarvan hun huizen zwaar beschadigd zijn. Het overgrote deel van deze mensen heeft geen financiele mogelijkheden om weer op te bouwen waar ze jaren aan gewerkt hebben. Wie kijkt er naar deze mensen om? In ieder geval niet minister Blaga……

Categorie: Roemenie, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Schuldige gevonden!”
  1. Dammis Vroegindeweij schreef:

    Dit is al jaren een probleem. Wanneer niet daadwerkelijk de infrastructuur wordt aangepakt blijft het dweilen met de kraan open.Dat kost bij elkaar heel veel meer dan de oorzaak eens werkelijk oplosssen. Het is toch te gek voor woorden dat er niets aan gedaan wordt! En weer komen hierdoor heel veel mensen in de problemen.Hoe slikt de bevolking dit nog?

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter