Roemenië: 29 ministers van Volksgezondheid in 26 jaar.

De ziekenhuizen in Roemenië bevinden zich grotendeels in slechte staat. Twee patiënten in een bed en bedden in de hallen van ziekenhuizen, daar kijkt niemand vreemd van op. Het is eerder vreemd als je de ruimte hebt.

De oncologische afdelingen zijn overvol, mensonterende omstandigheden. Het hele gezondheidssysteem, op enkele kleine uitzonderingen na, is dramatisch te noemen. Het is de angst van de Roemeense bevolking om met artsen of staatsziekenhuizen te maken te krijgen. Gezien de omstandigheden waar veel mensen in Roemenië moeten leven heb je alle kans dat je er mee te maken krijgt.

Vandaag 29 januari 2018 krijgt de 29e minister van volksgezondheid (in een tijdsbestek van 26 jaar) zijn aanstelling. Dat is een gemiddeld termijn van nog geen 11 maanden. Ongeveer de levensverwachting als je eenmaal met dit systeem in aanraking komt! Iets overdreven natuurlijk, maar de strategie en continuïteit is ver te zoeken bij de “hervormingen” van het gezondheidssysteem in Roemenië. Hoe kan het ook anders met 29 ministers, allemaal met eigen ideeën, in een tijdsbestek van 26 jaar.

Lijst van ministers

Dramatische omstandigheden in de ziekenhuizen van Roemenië

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter