R’dam, den Haag, A’dam, Boekarest

Afgelopen zaterdag werd ik ’s morgens vroeg op Rotterdam centraal gebracht (thanks). Ik moest de eerste sneltrein naar Schiphol hebben. Nu heb ik meestal een oriëntatie probleem maar de meeste keren gaat het goed. Eenmaal onderweg begon ik toch te denken dat ik een aantal dingen niet eerder gezien had. En ja hoor: station den Haag! Nou , daar kom ik normaal gesproken niet langs….. Dus toch met m’n slaperige hoofd in de verkeerde trein gestapt? De machinist verlost mij (en een aantal andere mensen die duidelijk ook niet op hun gemak zaten) met een mededeling. Het traject voor de HSL van Rotterdam naar Schiphol is afgesloten. 20 minuten vertraging, dat is allemaal niet zo erg, maar hadden ze dat niet wat eerder kunnen zeggen? Eenmaal terug in Roemenië lees ik in de nieuwsberichten dat er een kruiwagen op de rails was gelegd en het traject door de politie was afgesloten.

Vol goede moet verder maar…. Het vliegtuig gaat op tijd weg en korte tijd na het opstijgen begint de captain aan zijn medelingen: een positieve man moet ik zeggen! Hij vertelde dat we op tijd waren opgestegen (dat hadden we nog niet gemerkt), dat het goed vliegweer is en we maar 2 uur en 16 minuten gaan vliegen, de route en dat het mooi weer is in Boekarest. Iedereen weer gelukkig 🙂 maar……. zei hij als afsluiting, ik heb ook nog een bericht waar u minder blij mee zult zijn: door een storing aan het bagagesysteem op Schiphol zijn er 137 koffers niet meegegaan! Oei, daar werden de mensen toch iets minder vrolijk van. Maar onze positieve captain gaat vrolijk verder: “gelukkig zijn er toch nog 14 koffers wel meegegaan”. Er zit 180 man in het vliegtuig dus ja dat wordt spannend 🙂 Er werd nog aan toegevoegd dat je vooral naar de bagageband moest gaan om te kijken of één van de 14 koffers toevallig van jouw is. Dat is net zoiets als de kansen in de staatsloterij. Overal vragen en paniek natuurlijk, zelf had ik er geen last van omdat ik alleen handbagage had, maar ik denk dat het verblijf op het vliegveld voor een aantal mensen flink verlengd werd met het zoeken tussen de 14 koffers en de papierwinkel van de afhandeling. Gelukkig bleef onze captain positief , waarschijnlijk is zijn koffer wel meegegaan.

Categorie: Reizen, Roemenie · Tags:

Reacties

2 Reacties op “R’dam, den Haag, A’dam, Boekarest”
  1. Jan Smith schreef:

    KLM kaartje aardig duurder dan Wizzair. Toch vervelend als je weet ik veel hoe lang op je bagage moet wachten. En hoe doen ze dat dan? Ik dacht dat bagage niet mee mag als de eigenaar niet mee vliegt.

  2. AM schreef:

    @Jan Smith, Soms is KLM duurder, soms niet, als je lang van tevoren kan plannen dan is Wizzair een goede optie. Soms ook heel duur. Het naleveren van bagage is nooit een probleem bij de vliegtuigmaatschappijen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter