President

Op 22 november is de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Een actie die, zoals gewoonlijk, heel Roemenië plat legt. De huidige President Traian Basescu heeft stevige mededingers naar het presidentschap: Mircea Geona, partijleider van de sociaal democraten en Crin Antonescu, partijleider van de liberalen. Dat zijn wel de drie waar het allemaal om gaat draaien denkt men. Hoewel Roemenie een land van verrassingen is. De huidige burgemeester van Boekarest Sorin Oprescu heeft zich ook kandidaat gesteld. Totaal zijn er 12 kandidaten die graag President willen worden. De roemeense regering (kabinet Boc) is al sinds 13 oktober gevallen. De huidige president Basescu heeft kort daarna een premier aangesteld waarvan men al van tevoren wist dat hij geen regering kon samenstellen. Nu moet er opnieuw een premier aangesteld worden. Er wordt geen haast mee gemaakt.

De partij van de president ( Liberale Democraten) heeft niet de meerderheid en zo langzamerhand wil niemand meer met deze partij regeren. Er hangt veel van de verkiezingen af dus. De eerste ronde is op 22 november, de tweede ronde is op 6 december. Voorlopig is men bezig elkaar zwart te maken op weg naar de verkiezingen. De roemeense regering permiteert zich opnieuw een “circus” te presenteren terwijl het land en de bevolking door een heel diep dal gaan.

Categorie: Algemeen, Politiek, Roemenie · Tags:

Reacties

2 Reacties op “President”
 1. JM schreef:

  Macht is toch een raar iets
  Voorlopig brengt het niets
  Machtig is het als je aan je naasten denkt
  En als regering daar aandacht aan schenkt 

 2. johan schreef:

  daar ben ik het mee eens en het geeft meer voldoening dan de hoge heren de zaken vullen want er is nooit genoeg hebzucht heeft altijd honger

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter