Plafond naar beneden? Onder je bank, en snel!

Het gebeurt op een school in Roemenië: “Kinderen, als het plafond naar beneden komt snel onder je bank kruipen!”

Kinderen uit de gemeente Arsura (Vaslui) lopen gevaar. De school kan elk moment instorten. De leiding van de school en de gemeente zijn al 9 jaar bezig om de lokale overheden en de inspectie voor onderwijs te overtuigen het gebouw op te knappen en te repareren. Het mocht niet baten.

Het dak van de school, waar 200 kinderen onderwijs volgen, staat op het punt om naar beneden te komen. Als het regent dan regent het binnen net zo hard als buiten. 30 jaar geleden werd de school gebouwd. Sinds die tijd heeft er geen onderhoud aan het dak plaats gevonden, schrijft de lokale krant “Vremea Nouă”. De directeur van de school Vasile Dimitru heeft de verschillende instanties als Prefectuur, Provincie bestuur en Ministerie van Onderwijs meerdere keren aangeschreven. Hij hoopt een deel van de totale kosten (600.000 lei = 136.000 euro) te krijgen. Om in ieder geval wat reparaties plaats te laten vinden. Tot nu toe is er geen concrete oplossing.

“Voor de rest hebben we wel gesaust en schoongemaakt om een gezellige omgeving te creëren voor de leerlingen. Maar het probleem blijft. Alles wat we doen is tevergeefs. Sinds het gebouw bestaat heeft er nooit een degelijke reparatie plaatsgevonden. We hadden wat fondsen van de Wereldbank maar die waren voor andere zaken, inrichting en andere dingen. Ook prima maar het dak is ons grootste probleem” zegt de schooldirecteur uit Arsura.

Ondertussen geven de leraren instructies om de kinderen voor te bereiden op het ergste scenario. “Kinderen, als het plafond naar beneden komt snel onder je bank kruipen!”

Bron: EvZ

tavan_19259700

Categorie: Diversen, Roemenie · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Plafond naar beneden? Onder je bank, en snel!”
  1. Bob schreef:

    Te gek voor woorden, moet er eerst gewonden vallen of denkt men dan ook nog ………….
    Als het kalf verdronken is dempt men de put.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter