Opnieuw protesten in Roemenië

Het blijft onrustig in Roemenië, vanavond 20 januari 2018, waren er weer grote protesten in Boekarest, Cluj, Timisoara, Constanta, Bacau, Sibiu en Iasi. In de hoofdstad waren naar schatting zo’n 50.000 mensen aan het protesteren en nog zo’n 20.000 mensen in andere steden.

In 2017 waren er ook protesten die weken geduurd hebben. De mensen willen veranderingen. Er wordt vooral geprotesteerd tegen de justitiële wetgeving. Volgens specialisten maken deze weten het vooral heel moeilijk om misdaad en corruptie op hoog niveau te vervolgen. De Roemenen zijn ook de slechte omstandigheden in de ziekenhuizen, de houding van ambtenaren, lege beloften, de situatie in het onderwijs en dit soort zaken echt helemaal zat. Dit is wat men wil: verbetering.

Het feit dat misdaad en corruptie op hoog niveau moeilijk te bestrijden zullen zijn in de toekomst en de bevolking te maken heeft met slechte voorzieningen geeft veel wrijvingen. Daar moet verandering in komen zegt de bevolking van Roemenië.

Al dan een hooggeplaatste politicus op het moment van de protesten zegt: “de mensen die protesteren worden daarvoor betaald” en “als iemand wil laten zien dat het land onbestuurbaar ze daar dan ook maar de verantwoordelijkheid voor moeten nemen” dan krijg je een tijdbom die op een gegeven moment zal exploderen.

Protesten in Roemenie Boekarest januari 2018

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter