Open dag bij Betania

Dit jaar bestaat Asociatia Betania 20 jaar. De eerste activiteit die we voor deze gelegenheid organiseerden was een open dag voor de mensen uit Bacau. We kwamen er achter dat veel mensen graag een kijkje “achter de schermen” wilden nemen. Dat was ook zo en volgens onze telling zijn er rond de 450 mensen op bezoek geweest. De pers uit Bacau schat het aantal bezoekers op 600. Een bijzondere dag. De bezoeker stelden heel veel vragen aan ons team. Er waren ook mensen waar we al 20 jaar mee samen werken.

Burgemeesters, wethouders, vertegenwoordigers van de provincie, parlementsleden, schooldirecteuren, partijleiders, kinderen, buurtbewoners en belangstellenden, ze kwamen allemaal langs op de open dag afgelopen 5 juni.

Ook gasten uit Nederland; de voorzitter van HCR, Pleun Eikelboom en bestuurslid Rita van der Linden. Ook Johan Flikweert en echtgenote van Werkgroep HCR – Schouwen en Duivenland.

De pers heeft uitgebreid verslag gedaan van deze dag. Bijzondere artikelen. Helaas allemaal in het Roemeens. Het artikel wat ons het meeste aansprak zal ik eerdaags vertalen en publiceren.

Al met al kijken we terug op een prachtig evenement.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter