Onze ambassadeur op bezoek in Bacău

Op 21 en 22 mei 2019 hadden wij onze Nederlandse ambassadeur in Roemenië, Stella Ronner-Grubačić op bezoek. Op dinsdag 21 mei bezochten we gezamenlijk een aantal van onze projecten in Bacau. Als eerste bezochten we therapeutisch centrum “de Dolfijn” voor kinderen met autisme waar we onze ambassadeur informeerden over de werkwijze en de context waarin we werken in Roemenië. Daarna onze dagopvang voor jongvolwassenen met verstandelijke beperkingen en het centrum voor integratie van jongeren uit kinderhuizen en slachtoffers van mensenhandel. Er was tijd voor fijne gesprekken met onze specialisten maar ook met cliënten. Als laatste bezochten we ook ons revalidatiecentrum en het therapie bad waar we zagen hoe kinderen met complexe diagnoses behandeld worden.

Later op de dag vonden er gesprekken plaats met de lokale overheid. De voorzitter van het provinciebestuur Bacau, Sorin Brașoveanu, informeerde de ambassadeur over projecten en de economische situatie in de Provincie Bacau. Ook gezien het feit dat de voorzitter van het provinciebestuur eerst directeur van de kinderbescherming was kwamen ook de projecten van Betania aan de orde. In het gesprek met de burgemeester van Bacau ging vooral over de situatie van de stad en het belang van de sociale dienstverlening.  Ambassadeur Stella Ronner-Grubačić heeft beiden bedankt voor de mooie samenwerking tussen de lokale overheden en Asociatia Betania. Samenwerking leidt altijd tot mooie resultaten

We sloten deze dag af met het bezoek aan het dorpje Vultureni waar Nederlandse vrijwilligers van Stichting Werkgroep Oost-Europa werken aan een naschoolse opvang in een zeer arme omgeving. Ook hier fijne gesprekken en bewondering voor de inzet en motivatie van de vrijwilligers.

Woensdag 22 mei bezochten we als afsluiting ons therapeutisch centrum “de Dolfijn”voor kinderen met autisme in de stad Roman. Vooral de interacties tussen de kinderen maakte veel indruk. Tijdens dit bezoek was er ook een kort gesprek met de loco-burgemeester van de stad Roman, mevrouw Ioana Roxana Iorga.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter