Onze ambassadeur op bezoek en opening “Dolfijn” Roman

Ergens in de zomer van 2013 kreeg ik een verzoek van ouders uit de stad Roman (provincie Neamt) zo’n 40 km van de stad Bacau. Steeds meer ouders van kinderen autisme, uit de stad Roman, kwamen dagelijks naar Bacau voor een therapeutisch programma voor deze kinderen. De vraag was of de mogelijkheid bestond om zo’n voorziening ook in Roman te openen. Om dat te realiseren werd er een bespreking gepland met de burgemeester van deze stad. Hij was bereid om een gebouw ter beschikking te stellen zonder daarvoor huur te vragen. Wij waren daar uiteraard heel blij mee. Het wordt ons eerste project wat bijna kostendekkend gaat functioneren vanaf het begin. Zo werd therapeutisch centrum “de Dolfijn” Roman een feit. In het kader van onze organisatie beschikken we nu over twee voorzieningen voor kinderen met autisme: therapeutisch centrum “de Dolfijn” Bacau en therapeutisch centrum “de Dolfijn” Roman.

We zijn begonnen met de eerste kinderen in december 2013. De officiële opening vond plaats op 04 maart 2014. Ik wilde heel graag dat er kinderen bij waren en dat onze ambassadeur bij de opening aanwezig zou zijn. Op mijn uitnodiging kwam snel en positief antwoord. Het bezoek van ambassadeur Matthijs van Bonzel begon in Bacau. Samen met hem en zijn vrouw Cristina bezochten we een aantal van onze projecten. Daarna werden we ontvangen door de Prefect van Bacau (hoogste vertegenwoordiging in een Provincie), de vice voorzitter van het Provinciebestuur Bacau en de burgemeester van Roman. Drie verschillende bezoeken.

Het hoogtepunt van de dag was de opening van centrum “de Dolfijn” in Roman. Dat was een feestelijke opening, veel belangstelling en een gezellige sfeer. Het is voor de kinderen met autisme en hun ouders een grote verbetering dat er nu ook een voorziening in dat gebied is.

Foto-impressie van deze dag:

Ambassadeur Matthijs van Bonzel en Burgemeester van Roman Dan Leoranu

Categorie: Bacau, Bacau diversen, Sociaal · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Onze ambassadeur op bezoek en opening “Dolfijn” Roman”
  1. johan schreef:

    van harte gefeliciteerd met het nieuwe centum mooi dat hetzo geregeld kan worden met een minimum aan kosten

  2. Bob schreef:

    Hoi Andre
    Wat een geweldig project, petje af van harte.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter