Onbereikbaar!?

Veel van onze cliënten wonen in dorpjes in de Provincie Bacau maar ook in andere delen van Roemenië. Deze dorpjes zijn meestal te bereiken over de onverharde wegen. Dat is allemaal geen probleem als het  maar niet regent of sneeuwt!

Onverharde wegen veranderen in modderige paadjes en de dorpjes worden onbereikbaar. Een dikke laag klei blijft aan je schoenen plakken en auto’s komen vast te zitten. Als de dorpjes wat hoger liggen is het onmogelijk om met een normale auto verder te komen, de hellingen zijn te stijl. Soms loopt er een riviertje door de dorpen waar je doorheen moet, het water staat al snel halverwege het autoportier.

Meldingen van misbruik onderzoeken, bezoeken aan pleeggezinnen, hulp aan zieke mensen en gezinnen wordt vooral in de herfst en de winter moeilijk door regenval, sneeuw of dooi. Soms worden er in onmogelijk omstandigheden vele kilometers te voet afgelegd. Het is allemaal “onbereikbaar”.

Deze “onbereikbaarheid” is relatief, de oplossing is de aanschaf van een kleine terreinauto. Dat is al lang een wens van het Betaniateam. Met de aanschaf van zo’n auto worden de bezoeken aan zieke mensen weer mogelijk, de pleeggezinnen kunnen weer bezocht worden en meldingen van misbruik en verwaarlozing kunnen ook weer onderzocht worden. Simpel toch? Ja, simpel als de financiele middelen daarvoor beschikbaar zijn! Helaas is dat (nog) niet zo. Een Dacia Duster, terreinauto, kost 13.100 euro.

Stichting HCR , de werkgroepen van stichting HCR en enhousiaste mensen die ons werk ondersteunen zetten zich in om dit voor elkaar te krijgen. Andere ideeën zijn altijd welkom.

Met een gewone auto kom je niet ver.....

Met een gewone auto kom je niet ver.....

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Onbereikbaar!?”
 1. Dammis Vroegindeweij schreef:

  Ik hoop dat deze wens spoedig in vervulling zal gaan, dat het hard nodig is staat vast!

 2. johan schreef:

  iedereen is er van overtuigt dat het nodig is, dus iedereen aan de slag om het geld er te krijgen

 3. JM schreef:

  Op de verkoping onder de aandacht gebracht
  Nu kijken hoe het werk is overgekomen
  De bouwplaten gingen goed, als verwacht
  We zijn benieuwd wie HCR gaat belonen

 4. Janneke schreef:

  Go, go! We gaan ervoor!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter