Noordoost Roemenië

Noordoost – Roemenië een van armste gebieden van Europa, dat is het gebied waar ik woon en werk…..

Noordoost-Roemenië is de op één na armste regio in de Europese Unie met een gemiddeld inkomen per bewoner van 27% van het Europese gemiddelde. Alleen Severozapaden in Bulgarije scoort met 26% nog lager. Het hoogste gemiddelde inkomen hebben de inwoners van Londen met 334%. Brussel komt na Luxemburg op de derde plaats met 221%. In Nederland staat Groningen op de 8ste plaats in de Europese ranglijst. Roemenie telt zeven regio’s beneden de grens van 75% van het gemiddelde Europese inkomen, even veel als Griekenland. Topscorer in deze categorie is Polen met 15 regio’s. Er zijn geen Nederlandse of Belgische gebieden die onder deze grens komen.

bron: nederland.ro

Reacties

3 Reacties op “Noordoost Roemenië”
 1. Peet Vollebregt schreef:

  Praag, Tsjechie staat op de vijfde plaats, in die stad woon ik dan niet 180 km meer naar het oosten wonen we, ondanks dat komt Tsjechie in ze geheel er niet slecht vanaf,gelukkig een stuk beter af als Roemenie. In Tsjechie is dan ook nauwlijks meer armoede zoals het in Roemenie is.
  Soms worden de feiten op je neus gedrukt waar je woont.

 2. johan schreef:

  het is toch wel erg dat het zo verschillend is wat inkomen betreft binnen de EU zou dat toch niet moeten kunnen maar ja delen met elkaar is altijd moeilijk zeker als we dan zelf iets minder moeten
  Dan zou je denken dat in nederland een kabinet wat meer eens gezint is en niet over allerlei dingen de zaak op scherp zet
  sterkte in Bacau met de zorg voor hen die zoveel minder hebben.

 3. CW schreef:

  Het is erg frustie als je soms weekelijks een noodkreet krijgt uit o.a Bacau. Het is bij ons momenteel ook goed uitkijken met je uitgaven. Maar in Roemenie is het wel echt erg zeg. De giften uit Holland zijn ook stukken minder en transport is ook bijna niet te krijgen i.v.m de economische crisis.
  Wat me wel opvalt is dat veel Nederlandse hulporganisaties moeilijk willen samenwerken. Waarom?

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter