Na de overstromingen

Rechtsboven op deze weblog staat een banner voor een actie. Actie voor de mensen die te maken hadden met overstromingen (overigens loopt de actie nog steeds). Kortgelden kregen we het eerste bedrag overgemaakt van de actie en zijn we aan de hand daarvan en aan de hand van gesprekken bezig met de besteding daarvan…. We hebben heel wat ervaring inmiddels met dit soort dingen maar toch is het moeilijk om de (juiste) keuzes te maken. We komen zoveel verdriet en zoveel ellende tegen, en helaas kunnen we natuurlijk ook niet iedereen helpen.

Een van de situaties wil ik toch kort omschrijven. We werden gewezen op een familie met 5 minderjarige kinderen die alles kwijt zijn. Toen we daar gingen kijken vonden we de familie in een houten bouwval, achter de plek waar hun huis gestaan had. Het huis is weggevaagd door het water en alles wat deze mensen hadden is weggespoeld. In dit bouwval of barak leeft deze familie zonder enige vorm van verwarming of electriciteit. In de buurt wordt wel gebouwd, ook deze familie heeft “hulp” gekregen en een nieuwe fundering is gestort. Daar is het bijgebleven en daar blijft het ook bij. In Bacau was het de afgelopen tijd al koud, en deze familie gaat met deze vooruitzichten de winter tegemoet. De kinderen kunnen zich nergens wassen en hebben geen of weinig plek om hun huiswerk te maken. Deze familie heeft wel de wil maar heeft gewoon het geld niet. Inmiddels is er al overal geld geleend om uit deze situatie te komen. Het resultaat is echter minimaal. Deze familie krijgt hoe dan ook onze maximale aandacht en we zoeken een oplossing voor de winterperiode. De besteding van de actiegelden kunt u binnenkort tegemoet zien op de actie website.

barak

Categorie: Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

6 Reacties op “Na de overstromingen”
 1. JM schreef:

  Mooi dat het bijeengebrachte geld goed besteed kan worden.

 2. Pleun Eikelboom schreef:

  Mooi werk, André. Zo blijven we als stichting HCR maximaal geloofwaardig. Daar hebben de gevers inderdaad gewoon recht op! Dank voor je inspanning.

 3. Ina schreef:

  >In de buurt wordt wel gebouwd, ook deze familie heeft “hulp” gekregen en een nieuwe fundering is gestort. Daar is het bijgebleven en daar blijft het ook bij.<

  Begrijp ik het goed als ik zeg dat deze familie ondanks de steun door de RO regering toegezegd niet verder komt dan het zelf moeten lenen van geld voor een nieuw onderkomen/huis?

 4. A.M. schreef:

  @Ina, dat zeg je heel goed.

 5. johan schreef:

  graag deze info ook achter de banner zodat meer mensen dit kunnen lezen en zien volgens mij wordt er nog steeds op de banner geklikt nieuwe info is daarom welkom.groeten

 6. Arie schreef:

  Ja, schandalig, die “hulp” van de overheid. Helaas is het ook weer geen nieuws, maar het went slecht. Gelukkig zijn er hier in Nederland nog wat mensen welke kennelijk meer begaan zijn met het lot van deze mensen dan hun eigen overheid. En we gaan door!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter