Mijn tandarts avontuur gaat verder….

Ik schreef eerder hoe voor mij het nieuwe jaar begon, in de tandartsstoel dus. Maar… het gaat verder.

Op 1 januari dus een noodreparatie gedaan. Een paar dagen daarna een afspraak gemaakt bij de tandarts waar ik altijd naar toe ga. Zij werkt in dezelfde kliniek maar is de baas.

Hey André, wat heb je nu weer gedaan, ha ha ha…. Zo begint het. Nou ja, het zal wel maar ik kan er niet zo om lachen. Er wordt getimmerd, geboord en geslepen en na een uurtje arbeid wordt er een noodvulling gezet. Over twee dagen terugkomen dan maken we het af zegt ze… Ik vind het allemaal best ik voel me eigenlijk prima. Ik braaf weer terug na twee dagen (de dag voor ik naar Nederland ga) de definitieve vullig wordt gemaakt. En dan komt het, er komen een paar druppels van één of andere vloeistof op mijn lip. Ik geef een seintje. Ha ha ha , wat heb je nu weer gedaan, André. Ik zeg: nou volgens mij deed jij dat, en het lijkt net of mijn lip dik wordt. Het ha ha ha verdwijnt eindelijk en er wordt alarm geslagen. In de kort mogelijkste tijd staan er allemaal mooie assistenten en tandarsten om mij heen, die me op dat moment allemaal gestolen kunnen worden.

Ik verlaat de kliniek met een dikke lip alsof ik in elkaar geslagen ben. Dan maar met een dikke lip naar Nederland. Tijdens al de timmerwerkzaamheden blijkt dat ik nog een afgebroken kies heb. Die moet ook gerepareerd worden. Dat gebeurde afgelopen maandag. twee en half uur in de stoel gelegen voor een microscopische interventie. Een zeer onprettige ervaring met een rubber lap in je mond en allemaal boren en frezen. En twee en half uur met je mond open is ook niet alles. De stift zit er nu in er moet nog een nieuwe kies op gemaakt worden.

En dan komt het. Mijn verstandkies moet er ook uit. Ik bedoel alle vier….Ik zeg nou laten we er met één beginnen. Zo gezegd zo gedaan. De afspraak was gisteren. Ik wordt naar de chirurgie gebracht. Chirurgie? Ze zouden toch de kies trekken? Dat ging dus even niet door en de kies werd operatief verwijderd.

In Nederland werd mij door twee gerespecteerde dames, met levenservaring, moed ingesproken dat het allemaal niet veel voorstelde. Met 6 hechtingen in mijn mond en een gezicht als Dik Trom denk ik met liefde aan hen……

Wordt vervolgd….

Categorie: Algemeen, Bacau, Persoonlijk · Tags:

Reacties

10 Reacties op “Mijn tandarts avontuur gaat verder….”
 1. tantewil schreef:

  hoi andre , ik vind het toch zielig z,n ervaring als ik dat geweten had was ik mee gegaan om je te ondersteunen ik ben wel geschrokken van dat mailtje van je moeder van daar dit berichtje van je allerliefste tante wil . heeeeeeeeeeeel veeeel sterkte hoor doei t .wil

 2. A.M. schreef:

  Tante Wil, nou dat helpt me tenminste een beetje! Het viel wel een beetje tegen ja… Nu nog dikker maar dat schijnt allemaal normaal te zijn. Ik denk er nog even over na voor ik aan de volgende begin!

  Groeten,

  A.M.

 3. Rita schreef:

  Eigenlijk heb ik wel heel veel medelijden!! en dan ook nog alle 4 je VERSTANDskiezen eruit……hou je nog wel wat verstand over???

 4. A.M. schreef:

  Rita, dat schijnt niet veel met elkaar te maken te hebben 🙂 en zoveel heb ik daar niet van 🙂

 5. Rita schreef:

  haha, nou dat zal wel meevallen! Maar sterkte want het zal best pijnlijk zijn:(((

 6. Kitty Hartman schreef:

  Hoi André, je zit goed in de prijzen, zeg! Bij een verstandskies verwijderen in Nederland krijg je pijnstilling mee naar huis . En zo snel mogelijk ijs er op, desnoods neem je een koelelement mee naar te ziekenhuis, zodat je t meteen kunt gebruiken. Thuis ook zo veel mogelijk gebruiken, het helpt enorm tegen de zwelling…doen!! En sterkte.

 7. A.M. schreef:

  Hey Kitty! Dank voor je reactie!

 8. Harm schreef:

  André… volgens mij wordt je behoorlijk te pakken genomen, letterlijk en figuurlijk. Sterkte…. 🙂 (smiley)

 9. A.M. schreef:

  @Harm, ja dat heb je goed, tijd voor ontspanning 🙂 dank en groet!

  A.M.

 10. Mendeszoon schreef:

  Ze moeten jou wel hebben he! 4 verstandskiezen eruit is geen pretje maar de chirurg zal je vast goed helpen! Ik wens je heel veel succes! Toitoitoi

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter