Maatregelen

De nieuwe maatregelen die de Roemeense regering door gaat voeren komen hard aan. Heel hard zelfs. 15% wordt er gekort op pensioenen en 25% op overheid salarissen en dat doet zeer. Het is daardoor ook erg onrustig in Roemenië en er wordt eigenlijk niet over niets anders gepraat. De kranten staan er vol van en alle nieuwsuitzendingen besteden er uitgebreid aandacht aan.

Het is wel logisch ook want de maatregelen worden wel genomen. Iedereen en alles gaat er op achteruit. Ik, en velen met mij, denk dat Roemenië er minstens tien jaar op achteruit gaat. Dat is naar het niveau van rond het jaar 2000…. (als het al geen 15 jaar terug is en dat is nog gekker) Dat was niet zo’n beste tijd. Niemand begrijpt waarom de regering, in 2010, al meer heeft uitgegeven aan auto’s, computers en allerlei andere dingen dan in 2009. Niemand begrijpt waarom er geen visie en beleid is. De regering gaat vrolijk door met alle uitgaven terwijl iedereen onder deze maatregelen te leiden heeft. De armen worden armen en de rijken worden rijker. Investeerders zien Roemenië niet meer zitten…. Wat moet men met fiscale wetegeving die zeer regelmatig veranderd en totaal geen stabiliteit geeft?

Maatregelen worden genomen maar over een economische beleid wordt gezwegen. Alleen de zakenmensen hoor je er over. Van de kant van de regering is het wat dat betreft radiostilte. Waarom er niet ingegrepen wordt en een aantrekkelijk economisch beleid gemaakt wordt begrijpt niemand. Ik wil het graag allemaal positief bekijken maar in dit geval zie ik weinig positieve punten.

Categorie: Nieuws, Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter