Kindervervoer, een probleempje…

We moeten dagelijks heel wat kinderen vervoeren. ’s morgens van thuis naar de beide dagverblijven en ’s middags weer terug naar huis. Daarvoor hebben we twee Mercedesbusjes, beiden bijna 10 jaar oud en enkele honderduizenden kilometers gelopen. Als je dan bedenkt dat de auto’s gebruik maken van de roemeense wegen dan is het nog een wonder dat ze nog rijden. Nu is het toch afgelopen met één van de busjes en de tweede heeft “ademhalingsproblemen”. Er zal nu snel een beslissing genomen en een mogelijkheid gezocht moeten worden om deze twee auto’s te vervangen. We kunnen de veiligheid van de kinderen niet meer garanderen. Transport is noodzaak voor de voortzetting van de therapeutische programma’s voor de kinderen. Hoe dit allemaal weer opgelost moet worden, ik weet het niet……

Daarnaast hebben we nog het probleem van de kinderen die in ons opvangcentrum voor misbruikte en verwaarloosde kinderen opgevangen worden. Deze gevallen komen veelal uit dorpen waar de wegen onbegaanbaar zijn, zeker in de winter en als het regent. Het komt vaak voor dat we er niet eens kunnen komen. Een goede terreinauto zou een uitkomst zijn. Het staat voorlopig op het “verlanglijstje”, de werkelijkheid is echter dat we de auto’s hard nodig hebben.

Reacties

2 Reacties op “Kindervervoer, een probleempje…”
  1. johan schreef:

    waar haal je zo gauw nieuwe bussen van daan die goed zijn en weer jaren mee kunnen.oren en ogen open houden en kijken wat er op ons pad komt.

  2. chris schreef:

    Heb 2 weken geleden een bus voor iemand naar Roemenie gebracht. Was een 8 a 9 persoonsbus met een rolstoellift. Binnenkort moet er weer een bus naar Roemenie.Zal eens informeren. Je weet maar nooit. Bus reed prima en ben er nog een paar dagen mee in Bacau geweest.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter