Jan van Baal overleden

Vandaag (14 november) kreeg ik het verdrietige bericht dat Jan van Baal is overleden. Jan was de voorzitter van Stichting Werkgroep Oost Europa uit Nieuw Vennep, een organisatie die veel voor anderen en Roemenie betekent.

Op 24 april 2009 mocht ik zijn openingstoespraak, ter gelegenheid van de opening van het Medisch Centrum in Gaiceana, vertalen. Hij was trots op zijn groep mensen die dit prachtige project gerealiseerd hadden. Kort daarna kreeg hij gezondheidsproblemen en nu heeft hij de strijd met zijn ziekte verloren.

We herinneren zijn eerste bezoek aan onze organisatie en aan Gaiceana maar ook de gesprekken die we hadden de afgelopen jaren. Het laatste gesprek, kort voor de opening van het Medisch Centrum vond plaats in een klein restaurant tussen Bacau en Adjud. We spraken daar met hem en Fred Vissers over toekomstplannen en nieuwe projecten. Hij zal er niet meer bij zijn en onze gedachten zijn bij zijn familie , vrienden en bekenden maar ook bij alle leden en vrijwilligers van Stichting Werkgroep Oost Europa die een gewaardeerde voorzitter verliezen. Onze condoleances en veel sterkte toegewenst.

Jan van Baal is niet meer maar zijn enthousiasme, betrokkenheid en vaardige manier van besturen zullen in onze herinnering blijven.

Jan van Baal - toespraak 24 april 2009

Jan van Baal

 

Eerste bezoek 2006

Eerste bezoek 2006

Jan van Baal Gaicena Bacau 2007

Jan van Baal Gaiceana Bacau 2007

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter