Jaap gaat fietsen!

Jacob Cornielje (kaasleverancier) werkte tot voorkort met straatjongeren en dan vooral in de buurt van Gara de Nord in Boekarest. In die jaren is Jaap tot een conlusie gekomen en hij zegt daarover:

“Na 2,5 jaar met straatjongeren in Boekarest te hebben gewerkt ben ik, Jacob Cornielje (uw kaasleverancier) tot de conclusie gekomen dat  het nu tijd wordt voor een aantal nieuwe projecten in mijn dorp Vlasin, provincie Giurgiu.”  

“Het doel voor de aankomende projecten is om te bouwen aan een toekomst voor mijn dorpsgenoten. Dit d.m.v. Samenwerking, het creeeren van werk, vrijetijdsactiviteiten, sport, spel en educatie. Op dit moment zijn er erg weinig kansen en mogelijkheden voor deze dorpsgenoten. Graag zou ik ze een handje helpen om uit dit isolement te raken door samen met hen een aantal basisomstandigheden op te zetten” .

Hij heeft besloten om 2400 km te gaan fietsen van Bodegraven naar Vlasin, opnieuw Jaap aan het woord: 

Op donderdag 15 juli 2010 is het dan zover. Dan stap ik op de fiets in Bodegraven in Nederland bij Rijwielhandel Stolwijk,  (prins Hendrikstraat te Bodegraven)  om 9.30 uur! Ik ga een tocht afleggen van 2400 km en hoop elke dag (behalve zondag, rustdag) ongeveer 200 km te rijden. Als alles goed gaat kom ik twee weken later, rond 29 juli aan in Vlasin, Roemenie!

 De hele route zal er een volgwagen (met dank aan Cor de Groot; hoofdsponsor, GLOBAL RELOCATION SERVICES, www.globalrelocation.ro) meerrijden ter ondersteuning. Indien u deze projecten zou willen ondersteunen is er de mogelijkheid dat uw naam of het logo van uw bedrijf tijdens de hele tocht op deze wagen komt te staan. 

U kunt mijn belevenis van deze tour dagelijks gaan volgen via http://hollandromania.wordpress.com/.

zie ook zijn nieuwsbrief: klik hier

Ik wens Jacob alvast heel veel succes met zijn actie!

Categorie: Sociaal · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Jaap gaat fietsen!”
 1. Selcuk schreef:

  Alvast een goedereis jaap,we hebben alle vertrouwen aan je.groetjes

 2. B.A. schreef:

  Mooi initiatief, hoop dat je veilig in Vlasin aankomt

 3. johan schreef:

  Jaap veel succes en geniet van de reis

 4. tp schreef:

  mooie actie zeg.
  Zijn er nog meer actieve mensen die ook zo’n actie voor hcr willen doen.
  Wij horen het graag.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter