Interview

Evenimentul Zilei, een nationaal dagblad in Roemenië, publiceert vandaag een interview met onze ambassadeur Tanya van Gool.  De titel is duidelijk: “We hebben niet voldoende vertrouwen in de Roemeense justitie”. In het interview gaat ze in op zaken als toetreden van Roemenie in het Schengen gebied. De Nederlandse regering heeft daar nogal wat kriktiek op. Zij zegt daar in diplomatische termen over dat ” er de afgelopen jaren constructieve kritiek is gegeven” en “Ik heb gezien dat de situatie niet verloopt zoals ik gehoopt had, dat heb ik niet verborgen gehouden ook niet voor het Europeese Parlament”

Op de verdere vragen over het toetreden in het Schengen gebied geeft ze goede antwoorden en legt ze uit waarom en door wie de besluiten zijn genomen. Ze benadrukt dat alle betrokkenen eerst het vertrouwen moeten hebben dat Roemenië klaar is voor deze stap. Het interview gaat verder over Nederlandse bedrijven die in Roemenië investeren en alle problemen daarom heen. Met name het kopen van de terreinen en de juridische situatie hiervan geeft de Nederlandse bedrijven veel zorgen en geven obstakels bij het “zaken doen” in Roemenië.

Het is een mooi interview, ze behandeld de vragen correct, maar wel in het algemeen, en op sommige punten zet mevrouw van Gool de puntjes op de i.

Link interview: klik hier

Categorie: Algemeen, Roemenie · Tags:

Reacties

5 Reacties op “Interview”
 1. JM schreef:

  Aan reacties heeft ze geen gebrek. Wij kunnen dat helaas niet lezen. Ze maakt denk ik wel wat los.

 2. Ina schreef:

  Klopt zag het ook.

  Zo krijgt de krantenkop wel een hele andere betekenis. 😀

 3. A.M. schreef:

  @Ina, ja dat ruikt naar corruptie :))))

 4. Ina schreef:

  _O- _O-

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter