in Praag

Na de prachtige overdracht van het multifunctioneel centrum, vorige week vrijdag, ben ik deze week naar Praag vertrokken. Al een heel aantal jaren (ik geloof zo’n 7 of 8 ) ben ik vrijwilliger voor Reclassering Nederland. Het bureau Buitenland draagt zorg voor Nederlandse gedetineerden in andere landen, de vrijwilligers bezoeken deze mensen.

Woensdag en donderdag organiseerde RN een conferentie met het thema “motiverende gespreksvoering”. De conferentie werd gehouden op de Nederlandse ambassade in Praag. De ambassades zijn partners van RN, vandaar ook de locatie. Het team van de ambassade in Praag is echt geweldig, fijne mensen en hele goede communicatie. Uit Roemenië waren we met z’n drieën, Stan Distelmans (ook reisgenoot) uit Constanta, Marien Kroon uit Cluj en mijn persoon. Ook onze collega’s uit Polen, Hongarije, Oekraine en Tsjechie waren aanwezig. Een prachtige club mensen. Onze regiocoordinator, Melinda, gaf uitleg over de ontwikkelingen van RN. Marco, ook regiocoordinator, sprak over “motiverende gespreksvoering “. Daarbij werden we in groepen verdeeld voor allerlei oefeningen. Later op de dag sprak Mary (consul en hoofd consulaire zaken) over de ambassade en de rol van de ambassade bij detentie van nederlanders.

Ik moet zeggen dat het bijzonder interessant was en dat ik ook nog heel veel geleerd heb. Ook het contact met de andere collega’s en het spreken over hun ervaringen en activiteiten in Oost Europa heb ik als waardevol ervaren. Melinda is nog niet zo erg lang regiocoordinator bij Reclassering Nederland, althans niet voor Oost Europa. Door haar komst zien we de activiteiten weer opbloeien en ontwikkelen. Daar ben ik persoonlijk gelukkig mee. Ik hoorde dezelfde geluiden bij onze collega’s.

De avond en de morgen voor de conferentie hadden we even tijd om Praag te bezoeken. Het is een mooie stad. Het centrum is erg gezellig goed verzorg en schoon. We hebben de beroemde klok bezocht , de brug bekeken en ons verwonderd over het grote aantal winkels wat kristal en souveniers verkoopt. Verder staan de mensen achterover op de trap bij de metrostations (door constructie van de treden) dat is erg leuk om te zien. Ik vond de Tsjechische keuken heel goed en heb lekker gegeten in Praag. Allemaal veel te kort om een goede indruk te krijgen natuurlijk. Maar het was een mooie ervaring.

Categorie: Reizen, Sociaal, SOS-Romania · Tags:

Reacties

2 Reacties op “in Praag”
  1. Marit schreef:

    Heb je nog meer foto’s gemaakt ?

  2. AM schreef:

    Ja, ik zal de foto’s mailen

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter