Hostel Holland Bacau

Op 1 september 2011 is in Bacau Hostel Holland geopend. Inmiddels zijn 3 maanden verder en is het tijd om daar eens over te schrijven. In het kader van onze organisatie heeft een belangrijke reorganistie plaatsgevonden. Dat had onder andere als resultaat dat één van onze gebouwen leeg kwam te staan. Er waren eigenlijk twee opties: 1) Verkopen, zeer ongunstig in deze tijden en 2) Iets met het gebouw te doen. Op een gegeven moment kwam iemand met het idee om een hotel te beginnen. Gezien de structuur van het gebouw is het uiteindelijk een hostel geworden. In de documentatie die we schreven gebruikten we Hostel Holland. Die naam hebben we aangehouden.

Onze organisatie is dus eigenaar en runt een eigen voorziening voor goedkope (maar comfortabele) overnachtingen. Dat doen we op om deze manier geld te verdienen voor de projecten van Asociatia Betania. De opbrengsten van Hostel Holland komen dus ten goede aan het werk in Bacau. Een unieke combinatie en we hopen natuurlijk op heel veel gasten.

De eerste 3 maanden hadden we al heel wat gasten. Groepen uit Nederland, Finland, Belgie, Turkije, Kroatië en Roemenië. Boven verwachting eigenlijk. Vanaf het begin in ieder geval kostendekkend. U kunt wel begrijpen dat we daar heel blij mee zijn. Zo hopen we in de toekomst een naam op te bouwen en een grotere bezettingsgraad te krijgen. Het project heeft ook nog een ander kant: veel van het werk wordt gedaan door mensen uit onze projecten en die hebben zodoende ook een baan.

Hostel Holland is een mooie voorziening met ruime en schone kamers. Veel mooier dan het idee wat de mensen als indruk hebben als het woord hostel gebruikt wordt. Bij deze dan ook de uitnodiging voor personen en groepen die in Bacau willen verblijven of op doorreis zijn naar bijvoorbeeld Moldavië of de Oekraine. Een comfortabele overnachting kost ongeveer 10 euro per persoon.

Ons Hostel heeft een eigen website: www.hostelbacau.ro

Dichtbij het treinstation en het centrum van Bacau vind u ons Hostel Holland. De goedkoopste accomodatie voor overnachtingen in de regio. Veel comfort voor weinig geld! Op verzoek verzorgen we vervoer naar toeristische attracties in de regio Bacau, Neamt, Tulcea, Suceava en Iasi.

Nieuw en modern! Holland Hostel in Bacau biedt u bedden in 12 kamers met twee en vier plaatsen (de totale capaciteit van ons Hostel is 32 personen), 2 badkamers op elke verdieping van het gebouw, 24 uursreceptie,grote woonkamer, gratis (wireless) internet, vrije toegang tot een moderne keuken en ruimtes voor vrijetijdsbesteding.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Reizen, Roemenie · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Hostel Holland Bacau”
  1. johan schreef:

    we hopen er zeker gebruik van te maken

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter