Het water zakt

Gisteravond scheelde het nog 15 cm en de noordkant van Bacau zou vollopen. Als het nog zou gaan regenen was het vonnis definitief, maar dat gebeurde gelukkig niet! De burgemeester vertelde trots op een persconferentie dat de dijk het zou houden als het niet zou gaan regenen…… zo lusten we er nog wel een paar. Vanmorgen vroeg ben ik eerst wezen kijken en het water was inmiddels een meter gezakt. 107 liter water per vierkante meter viel er in de nacht van 26 op 27 juli. En dat konden de riviertjes (die rivieren werden) niet aan. Het is nu mooi weer en de dreiging lijkt voorbij. Tenminste…. tot de eerstvolgende wolkbreuk.

Foto: de eerste huizen aan de kant waar wij wonen (niet te zien op de foto), stonden onder water de huizen met de blauwe daken zijn van stichting Caritas

Overstroming gisteren foto:InimaBacaulu.ro

Categorie: Bacau · Tags:

Reacties

6 Reacties op “Het water zakt”
 1. JM schreef:

  het wordt tijd voor een soort deltawerkenaktie
  het scheelt nu nog maar weinig, een fractie
  aan de waterhuishouding veel aandacht besteden
  dan horen voorspelbare zaken tot het verleden

 2. marco van der grond schreef:

  Gelukkig dat het water weer gezakt is! maar ondertussen is er weer heel veel leed bij gekomen in en om bacau!

 3. johan schreef:

  De wegen waren vandaag goed te berijden nog op veel plaatsen waar de huizen laag staan was er water rondom de huizen Verder was de route redelijk goed wel hier en daar wat stukken van de weg verzakt. Hopenlijk wordt het weer niet zo als er verspeld wordt want morgen geven ze weer veel water af Dus sterkte voor morgen.

 4. A.M. schreef:

  Ina, bedankt! Het is allemaal heel verdrietig…….

 5. Ina schreef:

  André

  Ik heb het zelf gelukkig nog nooit mee hoeven maken maar ik weet hoe het voelt om met lege handen te staan, op nieuw te moeten/mogen beginnen!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter