Hendri Rietveld loopt warm voor mensen met verstandelijke beperkingen.

Net als vorig jaar, heeft Hendri Rietveld besloten om de vierdaagse te lopen voor een goed doel. Hij loopt de vierdaagse voor de 38e keer. Ook deze keer is zijn doel de Stichting HCR en Asociaţia Betania.

Sinds 2011 bestaat er in Bacău (Roemenië) een voorziening welke jongvolwassenen met verstandelijke beperkingen opvangt. In deze stad was tot voor kort geen enkele voorziening voor deze doelgroep.

Het doel is activiteiten te organiseren voor jongeren met verstandelijke beperkingen. Deze activiteiten worden afgegestemd op de capaciteit van het kind/de jongere. Dat kan voor de één het verzorgen van een plant of een dier zijn en voor de andere een kaars maken. Gezien het feit dat deze jongeren geen activiteiten hebben in de stad Bacău, heeft het project op korte termijn het doel om jongeren ‘een doel’ te geven in hun leven, een plek waar ze zich thuis voelen, een plek waar ze graag komen.

Op lange termijn kan zo’n project een opstap zijn naar bijvoorbeeld een kleine sociale werkplaats.

Een warme plek, buiten hun huis, is het Multifunctionele Centrum bij Betania in Bacău, waar ze een aantal uren per dag doorbrengen. Daar waar het “licht en rustig is” werken de jongeren, spelen ze therapeutische spelletjes binnen en buiten, maken ze puzzels of spelen ze een potje rummy of domino in de zaal.

Omdat Hendri Rietveld vindt dat er niemand “buiten spel” moet staan, loopt hij zijn 38e vierdaagse voor deze mensen. Hij steunt hiermee een uniek project en een unieke kans voor personen met beperkingen!

Door Hendri te sponsoren beloont u dus niet alleen zijn prestatie, maar steunt u de Stichting HCR en Asociaţia Betania om dit project te realiseren.

De vierdaagse vindt plaats van 21 t/m 24 juli 2015.

Sponsorpagina Hendri Rietveld

HCR - Hendri Rietveld

Categorie: Ons werk/Betania, Respect · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Hendri Rietveld loopt warm voor mensen met verstandelijke beperkingen.”
  1. Bob schreef:

    ik hoop dat er veel gesponserd gaat worden.

  2. Hendri schreef:

    dat hoop ik zeker ook Bob, het is hard nodig.
    Ik heb uit eerste hand de problemen/zorgen maar ook de dankbare reakties mogen horen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter