HCR en SBN

Naar aanleiding van een aantal vragen die mij de afgelopen dagen gesteld werden zal ik vandaag schrijven over stichting HCR en  SBN.

Stichting HCR staat voor : stichting hulpverlening door christenen in Roemenië en SBN voor: stichting Betania Nederland.

Stichting HCR

Stichting HCR op opgericht in 1994 en was betrokken bij het opzetten van alle projecten in Roemenië die uitgevoerd worden door Asociatia Betania.  De stichting beschikt over een groot netwerk van vrijwilligers in verschillende delen van het land. Dat zijn over het algemeen de HCR werkgroepen. Ik denk dat ik het goed zeg dat deze werkgroepen de pilaren zijn van HCR. Elke twee maanden verschijnt er een nieuwsbrief die naar zo’n 7000 mensen wordt verstuurd. In 1995 ben ik uitgezonden door HCR naar Bacau.

Ook stichtingen voelen de financiele crisis en ergens in 2009 is er besloten dat stichting HCR zich vooral richt op bestrijden van armoede door het steunen van gezinnen in crisissituaties, hulpgoederen en de verspreiding daarvan, evangelisatie, projectgroepen etc. Dat is de hoofddoelstelling van Stichting HCR. Daarnaast steunt en promoot HCR, zoveel als mogelijk ook de ander projecten van Betania: Integratie van jongeren (kamertraining), Centrum “de Dolfijn” voor kinderen met autisme, multifunctioneel centrum (dagactiviteiten voor jonge volwassenen met verstandelijke beperkingen) en het revalidatiecentrum.

www.stichtinghcr.nl 

SBN 

Stichting Betania Nederland is opgericht in 2011 zet zich in het bijzonder in voor steun aan de centra van Asociatia Betania in Bacau: centrum “de Dolfijn” voor kinderen met autisme, integratie van jongeren (kamertraining) in Bacau en Boekarest, het revalidatie centrum, het multifunctioneel centrum voor jonge volwassenen met beperkingen en het onderwijs en de gezondheidszorg in het algemeen. Daarnaast steunt SBN zoveel als mogelijk ook de andere projecten van Asociatia Betania. SBN heeft een raad van advies die zich naast het bestuur inzetten om de doelstelling te bereiken.

Samenvatting: HCR  steunt vooral gezinnen in crisissituaties, evangelisatie, hulpgoederen en projectgroepen. SBN richt zich als prioriteit op de ondersteuning van de eerder genoemde projecten (centra) van Asociatia Betania. Beide stichtingen promoten en steunen, zoveel als mogelijk, ook de projecten die niet direct onder de hoofddoelstelling vallen.

www.betania.nl 

Ik hoop dat ik voldoende duidelijk ben. Schroom niet om uw vragen te stellen

Categorie: Ons werk/Betania, Persoonlijk · Tags:

Reacties

5 Reacties op “HCR en SBN”
 1. TP schreef:

  Lijkt mij een duidelijk verhaal waar wijnig mis mee is.
  Denk wel dat goed onderling overleg van groot belang is!!!
  Het gevaar dat de organisaties elkaar tegen gaan werken is denkbaar.

 2. AM schreef:

  @TP nee, dat is ondenkbaar.

 3. Marco schreef:

  Helaas is dat nu dan wel gebeurt!

 4. A.M. schreef:

  @Marco; leg eens uit als je wilt. Ik mis iets denk ik.

 5. TP schreef:

  hoi Andre dat kan beter in een persoonlijk gesprekje 🙂

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter