H2O en CI

De baas van ons revalidatiecentrum heeft ontslag genomen… net voor het moment dat hij ontslag zou krijgen. Zo gaat dat soms. Heel vervelend maar soms nodig. Het revalidatiecentrum is het gebouw waar eerst centrum “de Dolfijn” functioneerde. Daar hebben we een prachtige fysiotherapie zaal (met o.a. dank aan Gebufa!) en het therapiebad waar we personen met ernstige lichamelijke beperkingen therapie kunnen geven. Het opzetten van dit centrum is een deel van onze reorganisatie wat erg achter gebleven is.

We zijn er met zeer geringe middelen weer mee verder gegaan. De eerste drie maanden neem ik zelf de leiding van dit centrum. Dat is op verzoek 🙂 Het eerste probleem waar ik grijze haren van krijg is het zwembad water. De PH en Chloorwaarde zijn het belangrijkste. Dat wordt met teststripjes getest en er is nu ook een digitale meter. Ieder testertje geeft andere waarden aan. Dus hoeveel chloor heb ik in het water? En wat is precies de PH waarde. Ik weet het nu ongeveer. Het water in ons therapiebad is 33 graden. Dan is het verbuik ook anders als bij een normaal zwembad. Ook zonlicht heeft invloed op deze waarden. Om de veiligheid van de kinderen en patienten te garanderen hebben we een automatische zwembad installatie nodig.  Dat is een installatie die zelf meet en chloor etc toevoegd zodat alles precies binnen de juiste en veilige waarden blijft. Dat is een vereiste vooral nu het aantal patienten sterk toeneemt.

Misschien dat één van mijn webloglezers een oplossing weet/heeft of ons hierbij kan helpen?

Categorie: Algemeen, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

4 Reacties op “H2O en CI”
 1. Erwin schreef:

  Hoi André,

  Ik heb zelf een bad van 7000 liter en ben overgestapt naar een zout installatie.
  Dit systeem is goedkoper dan werken met chloor en kan zichzelf d.m.v. een ingenieus systeem regelen.
  Voor mijn bad was ik 250 euro kwijt voor de installatie zelf. Ik weet niet wat jullie afmetingen zijn.
  Op langer termijn ben je goedkoper uit omdat je niet constant chloor toe hoeft te voegen.
  Het water is minder schadelijk en de waardes zijn niet gevoelig voor temperatuursinvloeden en zonlicht.

  Het zal iets zout smaken, maar dat merk je amper.

  Wellicht dat je iemand hierin kan laten verdiepen.

  Groeten,

  Erwin.

Trackbacks

Check out what others are saying...
 1. […] 4 methoden om het water van ons therapiebad (revalidatiecentrum). 4 verschillende resultaten!  zie ook: h2O en CI […]

 2. […] een eerder artikel schreef ik dat ik van het chloor in ons therapiebad grijze haren kreeg (zie artikel). Ik stelde daar onder andere de vraag of één van mijn lezers een oplossing wist. Ik kreeg […]

 3. […] een eerder artikel schreef ik dat ik van het chloor in ons therapiebad grijze haren kreeg (zie artikel). Ik stelde daar onder andere de vraag of één van mijn lezers een oplossing wist. Ik kreeg […]Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter