Gevangen in het Buitenland

Ja, gevangen in het buitenland, dat kan zeker gebeuren. In Roemenie zitten een aantal Nederlanders en Belgen vast in de gevangenissen. Zo ook in Bacau. Voor stichting SOS-Tarilor de jos bezoek ik de gedetineerden met enige regelmaat. Het zijn allemaal niet van die misselijke straffen, 15 jaar , 12 jaar enz… Vannorgen ben ik weer op bezoek geweest. Dat is altijd een heel gebeuren. Tot nu toe kon ik gewoon aan tafel praten met de gedetineerde. Vandaag was dat ander omdat er controle was. Gedetineerden die hoge straffen hebben mogen alleen praten met hun bezoek in de cabine.. u weet wel, een glasplaat er tussen en een telefoon. Dat is erg onpersoonlijk en de volgende keer zal het hopelijk weer aan tafel zijn.  D.S. een van de gedetineerden in Bacau moet dus 15 jaar zitten en heeft nu 3 jaar achter de rug. Hij is altijd wel positief maar het valt natuurlijk wel zwaar, zeker ook gezien de omstandigheden in de Roemeense gevangenissen. Vandaag gingen er zelfs oliebollen mee en poedersuiker (!) daar keek niemand naar en het lijkt toch echt op ander soort spul. Een zak muntdrop en 2 bigmac’s en andere benodigheden voor de gedetineerde. Bezoek aan een gedetineerde is altijd belangrijk maar zeker in een vreemd land waar alles anders is en men ver bij familie en vrienden vandaan is.

Categorie: Algemeen, Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

6 Reacties op “Gevangen in het Buitenland”
 1. A.V. schreef:

  Het water loopt me in de mond, als je praat over oliebollen van je vrouw. Van die verse, nog een beetje warm, dat roept herinneringen op!

 2. johan schreef:

  als je toch bedenkt dat als je 15 jaar achter slot zit wat dat betekend, je ben ook 15 jaar ouder dat betekend in mijn geval dat ik dan 74 ben als je vrij komt,
  ik denk dat het goed is dat we hen bezoeken en niet vergeten het is onze bijbelse opdracht ook voor hen die gevangen zitten
  laten we dat toch goed tot ons laten doordringen.

 3. Ella 't Gilde schreef:

  Bezoek is idd nodig,mooi dat jullie dit doen. Wanneer dat niet mogelijk is, is post ontvangen ook heel belangrijk. Wij hebben afgelopen weekend met een kerstkaartenactie in een winkelcentrum gestaan, voor Nederlanders gedetineerd in het buitenland. 140 geschreven kaarten was de opbrengst. Zeer geslaagd dus, we kunnen er weer veel versturen dit jaar.

 4. jerown bos schreef:

  waar zit hij voor?

 5. jeroen bos schreef:

  ik bedoel, wat heeft hij gedaan?

 6. A.M. schreef:

  Net als 90% van de buitenlandse gedetineerden in Roemenië, voor drugshandel.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter