Gemeente

Deze week gaat het gemeentebestuur van Bacau vergaderen. Ik zag dat de de achterstand van betaling in 2008 op de agenda staat. Het lijkt erop dat dit in ieder geval opgelost gaat worden. Dat is dus in ieder geval een goed bericht. De onderhandelingen voor 2009 zijn ook in volle gang. Misschien krijgen we die volgende maand wel op de agenda van de gemeenteraads vergadering. Iedere structurele bijdrage is heel belangrijk op dit moment dus we wachten met spanning af (en gaan ondertussen door met onderhandelen en andere mogelijkheden zoeken).

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Gemeente”
 1. TB schreef:

  Hopelijk ontvang je snel je geld, en natuurlijk doen wij onze uiterste best, om geld binnen te halen, en met het bedenken van de beste plannen, om niet steeds op geld te hoeven wachten.

 2. Pleun Eikelboom schreef:

  Beste André, beste lezer,

  Eigenlijk totaal onverwacht ben ik tot voorzitter van de stichting HCR benoemd. Ik kende HCR en Betania van mijn jongere broer Arie, die al enige tijd bestuurlid is en al een aantal malen naar Bacau is geweest als chauffeur. Ik hoop dat we een goede basis kunnen vinden om vanuit Nederland de geldstroom op gang te houden, maar gegeven de prioriteiten die mensen lijken te stellen nu de broekriem aangehaald lijkt te moeten worden, zal dat een hele klus worden. Zo’n beurs in Hardenberg en eerder zo’n markt in Krimpen aan den IJssel zijn goede signalen, maar onvoldoende basis voor continuïteit. In de zorgsector, waarin ik mijn loopbaan heb, geldt altijd het argument dat er niet geminderd kan worden. Toch bleek het elke keer weer te kunnen. Niet iedere mindering gaat ten laste of ten koste van de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening. Ik begrijp dat de situatie in Bacau anders, minder, is dan die in Nederland. Dat betekent dat er minder af kan, het betekent zelfs dat we niet moeten willen dat het minder wordt. Maar toch, ‘waar niet is, verliest zelfs de keizer zijn recht’.
  Ik heb mij voorgenomen om een meer professionele organisatie op te zetten in Nederland, waardoor de opbrengststroom beter gemonitord kan worden en minder afhankelijk wordt / is van enkelingen. Ook dat zal niet meevallen, maar volgens mij is het de enige manier. Niet denken dat het bestuur het allemaal kan, maar er van uitgaan dat het bestuur manieren zoekt om anderen te betrekken. Misschien moeten we ook wat dit betreft wat meer naar de mieren kijken. Honderden, duizenden zijn aan de slag om één centrale figuur in stand te houden.
  Het nieuwe bestuur is van plan een professionele werkorganisatie op te gaan zetten, maar kan geen ijzer met handen breken. Creativiteit en realiteitszin moeten de boventoon voeren.
  Ik hoop dat we met elkaar een goede samenwerking kunnen gaan ontwikkelen en dat we in een goede verstandhouding zullen samenwerken.

  Vriendelijke groet,

  Pleun Eikelboom

 3. am schreef:

  Beste Pleun,

  Welkom als nieuwe voorzitter van HCR. We hopen op de goede samenwerking waar het in de bovenstaande reactie over gaat. Ik spreek dan maar gelijk de wens uit dat we de nieuwe voorzitter op korte termijn in Bacau kunnen verwachten om de creativiteit en met name realiteitszin gestalte te gaan geven.

  met vriendelijke groet,
  André

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter