Geloofsbrieven

Na lang wachten (bijna 6 maanden) heeft ambassadeur Matthijs van Bonzel zijn geloofsbrieven aangeboden aan de Roemeense president Traian Basescu. Officieel had de president geen tijd. Niet officieel zit het “conflict” schengen, met Nederland als tegenstander, de president erg hoog. Van bacterie in bloembollen, verlepte nederlandse sla tot het laten wachten van de ambassadeur heeft nog steeds, officieel, niets te maken met het Nederlandse standpunt.

Ook het benoemen van de Roemeense ambassadeur in Nederland werd uitgesteld. Niet officieel had dat ook niets te maken met het Nederlandse standpunt. Afgelopen zaterdag werd  Ireny Comaroschi benoemd als Roemeense ambassadeur in Nederland. Zij heeft eerder op de Roemeense ambassade gewerkt en is een zeer geschikte ambassadeur. Eén van haar doelen is het imago van Roemenië te verbeteren.

Onze ambassadeur sprak de president in het roemeens aan en dat is een hele prestatie:

“Domnule preşedinte, vă rog să-mi permiteţi să vă prezint scrisorile prin care regina Beatrix mă acreditează ambasador plenipotenţiar şi extraordinar al Olandei în România”

Mijnheer de president, staat u mij toe mijn brieven (geloofsbrieven) aan te bieden waardoor Koningin Beatrix mij accrediteert als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Nederland in Roemenië.

Categorie: Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter