“Final day” in Bacau

De groep Nunner’s , Nunnerianen, of ook wel de mensen van de NUNN (Nachtopvang Uit Noodzaak Nijmegen) zijn aan hun laatste werkdag in Bacau begonnen. 10 dagen gewerkt in een achterstand wijk in Bacau. In een eerder bericht schreef ik “elke verandering is een verbetering” en dat blijkt wel! Er werden vloertjes gestort, muren gemetseld, gaten gedicht en deuren geplaatst.

Met bewondering heb ik gezien hoe het smerige werk aangepakt werd en men werkelijk nergens voor terugdeinst. Naast de werkzaamheden was er ruimte voor gesprekken met de mannen en begeleiders van de NUNN. Dan gaat er een wereld open. Soms een (voor mij) onbekende wereld. Verleden, heden en toekomst komen ter sprake. Deze groep zoekt een toekomst in Bacau. Een toekomst om bij te dragen aan de verbetering van omstandigheden van de arme bevolking. Een toekomst waar deze mannen voldoening vinden in hetgeen ze kunnen betekenen voor anderen.

Ik zou mijn weblog kunnen vullen met de verhalen die ik gehoord heb, misschien doe ik dat ook wel. Als ze daar toestemming voor geven uiteraard. Maar voor nu sluit ik af. Ik heb bijzondere mensen leren kennen. Ja, mensen met een verleden waar ze vaak op aangekeken worden. Ik heb de andere kant gezien namelijk de toekomstplannen.

“verleden heb je, toekomst moet je maken”


Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

2 Reacties op ““Final day” in Bacau”
  1. JM schreef:

    verleden heb, toekomst moet je maken
    maar het moet ook je hart raken

  2. Dammis Vroegindeweij schreef:

    Hieraan kunnen heel veel mensen een voorbeeld aan nemen!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter