Eerste vergadering bestuur FONSS

Afgelopen maandag was de eerste vergadering van Federatie van niet-gouvernementele organisaties voor sociale dienstverlening in Roemenië (FONSS) met het nieuwe bestuur. Sinds 1 januari 2018 ben ik de voorzitter van deze federatie. Mijn termijn als voorzitter is drie jaar. Dat doe ik naast mijn werkzaamheden bij Betania, voor alle duidelijkheid.

Een overkoepelende (landelijke) organisatie die sterkt groeit. Op dit moment 32 organisaties als lid , ook organisaties als World Vision, Save the Children. Deze federatie heeft een executief team van onder andere ex medewerkers van het ministerie van sociale zaken. Voor bijvoorbeeld het voorzitterschap van Raad van de Europese Unie (dat heeft Roemenië in 2019) is de federatie betrokken bij de voorbereidingen betreffende de sociale dienstverlening.

Afgelopen maandag bespraken we de strategie voor de komende jaren, nieuwe regels voor het verlenen van expertise aan andere organisaties maar ook actiepunten op de korte termijn.

We verwachten een problematisch jaar voor organisaties die zich bezig houden met sociale dienstverlening in Roemenië. Maar…. FONSS blijft een sterke partner en stem voor alles sociale dienstverleners en uiteraard voor de cliënten van deze organisaties.

Werk aan de winkel dus!

De website van de federatie (er wordt gewerkt aan het verbeteren van de Engelse versie)

vergadering van Federatie van niet-gouvernementele organisaties voor sociale dienstverlening in Roemenië (FONSS)

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter