Een noodkreet voor een kind

 

Marian (foto: Ziarul de Bacau)

Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om te schrijven over een kind van 8 jaar met kanker. Hoe zwaar moet het dan wel niet wezen voor een moeder om de juiste woorden te vinden om een open brief te schrijven wat misschien helpt om het leven van haar kind redden? Maar 1 ding is belangrijk, het kleine ventje heeft onze hulp nodig.

Carmen Mihaela Ciobanu, leerkracht op het pedagogisch college “Mihai Eminescu” in Bacau, stuurde een open brief en vraagt hulp om haar kind te redden. Een ventje van 8 jaar. Hij heeft de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker) sinds december 2008. Ze schrijft: het lijkt wel of alle deuren gesloten zijn maar God laat voor mijn kind een venster open namelijk stamceltransplantatie.

De ziekte van Hodgkin (Hodgkin lymfoom) is een vorm van kanker die uitgaat van het lymfestelsel. De ziekte ontstaat door ontregelde celgroei van lymfekliercellen, de lymfocyten, die een onderdeel vormen van het immuunsysteem. De ziekte van Hodgkin kan behalve in lymfeklieren ook voorkomen in andere organen, zoals beenmerg, lever en milt. Het is een zeldzame vorm van kanker en de kans op genezing is hoog. (www.nki.nl)

Voor deze operatie is een heel groot bedrag nodig, het gaat over een aantal tienduizenden euro’s als de operatie in Roemenie gebeurd en nog een veel hoger bedrag als het in het buitenland gebeurd. Het is een gevecht tegen de tijd en ik ben in het stadium dat ik hulp vraag aan iedereen die kan helpen om mijn zoon Marian Iulian, het enigste wat waarde heeft in mijn leven, te redden, schrijft de moeder van Marian. ” De ziekte ontwikkelt zich snel, met allerlei onverwachte tegenslagen, ons kleine beetje spaargeld in lang niet voldoende om de kosten van de operatie te betalen” Het ventje ligt op dit moment in het kinderziekenhuis “Sfinta Maria” in Iasi.

De vraag van de moeder van het ventje wordt gesteund door haar collega’s van het pedagogisch college “Mihai Eminescu” in Bacau. Leerlingen, leerkrachten, administratief personeel en veel betrokkenen zijn erg bezorgd over het zware gevecht van leerkracht Mihaela Carmen Ciobanu en haar zoontje. “We kunnen u alleen vragen om met z’n allen een beetje hoop te geven” zegt Constantina Hulea, directrice van het pedagogisch college. Iedereen probeert wat geld in te zamelen.

Het ventje gaat naar school op school nr. 10 in Bacau. Ook hier leven de leerlingen en leerkrachten mee. “Marian wist ondanks zijn ernstige ziekte steeds te glimlachen. Iedere keer als hij uit het ziekenhuis van Iasi kwam bracht hij wel een surprise mee voor ons: een schilderij, een gipsfiguur, allemaal zelf gemaakt. Helemaal zelf haalt hij zijn verloren lesstof in en wacht iedere keer weer ongeduldig op het moment dat hij zijn klasgenoten weer kan zien. Alles wat we nu nog hebben is het geloof in God en de hoop op mensen die willen helpen om het bedrag voor de operatie bij elkaar te brengen” zegt Catalin Diaconu de leerkracht van de jongen.

Degenen die willen helpen kunnen een donatie over maken naar de volgende rekeningen:

Euro:  RO09RNCB0533107388160002 bij Banca Comercială Română S. A, adres: Bld. Regina Elisabeta nr. 5, sector 3,  Boekarest Swift/Bic: RNCB ROBU

Lei:  RO36RNCB0533107388160001 , met dezelfde adresgegevens als de eurorekening.

Uiteraard kunt u ook een donatie overmaken (o.v.v. Donatie voor Marian) via Asociatia Betania, info: klik hier

(Deze tekst is geschreven door Laura Huiban van het Dagblad van Bacau en met haar toestemming vertaald)

Categorie: Bacau, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Een noodkreet voor een kind”
  1. Arie schreef:

    Vreselijk, zo’n verhaal. Kanker is te vaak te dicht in mijn zeer nabije omgeving gekomen. Ik heb de vrijheid genomen het door te twitteren en op andere manieren ook verder te verspreiden. In de hoop op medestanders en veel donateurs. Arie.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter