Deze week…..

Deze week was of is eigenlijk een week waarin er veel gebeurde….

 • Maandagmorgen begonnen we met het verspreiden van kerstpakketten voor arme gezinnen (foto 1). Ik schreef daar al eerder over: een steuntje in de rug op weg naar zelfstandigheid. Een extraatje rond de  kerstdagen voor de mensen die echt willen.
 • Ook maandag was het gala, de 15e editie, van dagblad Desteptarea (foto 2) . Daar krijgen mensen erkenning die zich het afgelopen jaar ingezet hebben in de gemeenschap van Bacau. Zelf heb ik in de afgelopen jaren 2x een erkenning gekregen. De personen die in de prijzen vielen worden ook bij ieder gala uitgenodigd.
 • Dinsdagmorgen , een grote knal, een gasexplosie in een flatgebouw (foto 3) het hele flatgebouw is onbewoonbaar geworden.
 • Deze week zakt het centrum van Ocna Mures weg in een krater van 8000 m2 (foto 4), het centrum is op een oude zoutmijn gebouwd en die stort in.
 • Donderdag springt een medewerker van de openbare televisie zender van het balcon in het Roemeense parlament (foto 5). Zijn gereduceerde salaris, een kind met autisme en nog een aantal dingen brengen hem tot deze zelfmoordpoging. Het wordt gelijk afgedaan als : “labiel persoon”. Of de regering stabiel is hier, dat zijn de meeste labielen. De man overleeft het.
 • In Bacau is het een grote verkeerschaos, slecht weer, en mensen onderweg voor kerstinkopen
 • We brachten deze week 400 pakketten weg, door weersomstandigheden kunnen we op veel plaatsen niet komen.
 • Ook deze week, de traditionele colinde (kerstliederen) groepen mensen komen dan kerstliederen zingen op kantoor of aan de deur. We hadden deze week heel veel groepen op kantoor. Op de foto (foto 6) ziet u een groep gedetineerden die (onder bewaking) kerstliederen kwamen zingen.
 • Ik had deze week graag nog wat mensen gesproken, maar mijn behoefte is waarschijnlijk groter dan die van hen.
 • Vanmorgen (24.12) kreeg ik een mail met een filmpje van een hele mooie flashmob. Die plaats ik onder de 6 foto’s.

Categorie: Algemeen, Bacau, Diversen, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Deze week…..”
 1. Dammis Vroegindeweij schreef:

  Dat is heel wat in één week!Hopenlijk heeft het ons allemaal ook wat te zeggen! Fijn Andre dat je, samen met de medewerkers van Betania ook zoveel nog hebt kunnen doen voor de meest arme gezinnen / personen.Het grootste wonder zou zijn indien Het Wonder van Kerst ook verstaan mag worden.Dat wensen wij allen toe.

 2. Willemieke schreef:

  Zo, dat is heel wat! Heftig hoor. Hou je ’t nog wel vol allemaal? ’t Lijkt me zeker nu wel erg dankbaar werk wat jullie doen.. Erg schrijnend als je het met de situatie in NL vergelijkt. Het onderste filmpje is dan wel weer een bemoediging! Gelukkig staat er Iemand boven! Sterkte en heel goede dagen!

 3. Janneke schreef:

  Tjonge…
  ..we konden op veel plekken niet komen. Grr nog geen Jeep?
  We doen ons best!

 4. Janneke schreef:

  … and He shall reign forever, and ever!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter